ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

«Αγαπητέ Νικολάκη, κόψε τη σπέκουλα»...

Προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Παππά από τα Μέσα Μαρινάκη και από (ποιόν άλλον) τον Λ. Χαραλαμπόπουλο

"Νίκο Παππά, δεν διαφέρεις από αυτούς που έφεραν το «μαύρο» στην ΕΡΤ". Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο σάιτ in.gr.
Ο Λ. Χαραλαμπόπουλος που πλέον τείνει να γίνει το πολυεργαλείο της Alter Ego και του Βαγγέλη Μαρινάκη (γράφει για όλα και για όλους και απαντάει σε όλους και για όλα), απευθύνεται με ιταμό τρόπο στον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά..
σχετικά με τις δηλώσεις του για την ΕΡΤ και το barcode για τις κυκλοφορίες των φημερίδων.  Ο Χαραλαμπόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ Νικολάκη, κόψε τη σπέκουλα και καλό είναι, όταν σου κάνουν κριτική να απαντάς σε αυτούς που σου κάνουν κριτική. Τα μέσα της Alter Ego είναι συγκεκριμένα, είναι τα Νέα, το Βήμα, το in.gr και έχουν και 250 εργαζομένους. Αν σου κάνουν αυτά τα μέσα κριτική, να απαντάς σε αυτά. Όχι στον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης όποτε θέλει να μιλήσει το κάνει μόνος του, βγάζει ανακοίνωση, τοποθετείται δημόσια. Δεν χρειάζεται τα μέσα της Alter Ego για να μιλήσει. Γιατί αυτό που θα πει θα ακουστεί ούτως ή άλλως.
Ακολουθεί το κείμενο του Λ. Χαραλαμπόπουλου:
Είδα, Νίκο Παππά, ότι αποφάσισες να απαντήσεις στο μπαράζ κριτικών που δέχεσαι για τους χειρισμούς σου στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για όλα φταίνε συγκεκριμένα κέντρα, υποδεικνύοντας μάλιστα τα ΜΜΕ της Alter Ego.
Μόνο που τα όσα λες έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικά αριστερή πολιτική.
Καταρχάς, αγαπητέ Νικολάκη, θα έπρεπε να ξέρεις ότι για το ζήτημα του barcode στα έντυπα, ένα σύστημα που όλο το εξαγγέλλεις και όμως ποτέ δεν λειτουργεί, ήταν η Alter Ego, τα Νέα, το Βήμα που το ζητούν εδώ και πολύ καιρό.
Ποτέ δεν αντέδρασαν, αλλά αντίθετα το απαίτησαν.
Γιατί θέλουμε να φαίνονται οι πραγματικές κυκλοφορίες και να σταματήσει η λογική των «καπέλων».
Αντίθετα, ο λόγος που όλο το εξαγγέλλεις αλλά δεν το υλοποιείς είναι γιατί δεν θέλουν να υπάρχουν καθαρές και πραγματικές μετρήσεις τα φιλοκυβερνητικά έντυπα όπως η Νέα Σελίδα και το Documento.
Οπότε, αγαπητέ Νικολάκη, κόψε τη σπέκουλα ότι δήθεν η Alter Ego και τα έντυπά της δεν θέλουν να έρθει το σύστημα με το barcode. Αν τολμάς, ξεκίνα τη λειτουργία του.
Πάμε τώρα στα όσα λες για την ΕΡΤ και το υποτιθέμενο μεγάλο άνοιγμά της στο ποδόσφαιρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα σε μια προεκλογική περίοδο να θέλει να κάνει ψηφοθηρική πολιτική. Όχι, όμως, με τα λεφτά τα δικά μας, τα λεφτά των φορολογουμένων που πληρώνουν το ειδικό τέλος για την ΕΡΤ.
H Nova ή η Cosmote είναι ιδιωτικές εταιρείες, έχουν επιχειρηματικά πλάνα και μπαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου με όρους αγοράς. Και πληρώνουν ανάλογα.
Όμως, κανένας νόμος της αγοράς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η ΕΡΤ πρέπει να πληρώνει για τα ματς της Λαμίας όσο η Cosmote πληρώνει τα ματς της Μπαρσελόνα.
Γιατί η «συμφέρουσα» συμφωνία της ΕΡΤ για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, που πρώτα την ανακοίνωσε ο φίλος ο Βασιλειάδης και μετά έτρεξε να την «αποφασίσει» το ΔΣ της ΕΡΤ, σημαίνει απλώς ότι η ΕΡΤ δίνει υπέρογκα ποσά, προερχόμενα από το ειδικό τέλος που πληρώνουμε όλοι, απλώς και μόνο για να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και να λέει προεκλογικά ότι έριξε χρήμα σε συγκεκριμένες ομάδες.
Όσο για τα άλλα σημεία που έχω γράψει και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, για το πώς έχει κάνει την ΕΡΤ ένα παραμάγαζό σου, δεν τα είπαμε πρώτοι εμείς.
Τα είπαν πρώτα από όλους οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΕΡΤ, αυτοί που έκαναν τον αγώνα που εσύ καπηλεύτηκες μετά, αυτοί που σου έστησαν ξανά την ΕΡΤ και έτσι καυχιέσαι για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρότι χωρίς αυτούς θα είχες απλώς τα ντουβάρια της Αγίας Παρασκευής.
Όπως, επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι πριν από εμάς, τα χάλια των επιλογών σου στην ΕΡΤ ήταν ο Φίλης, ο Τσακαλώτος, οι 53 που τα ανέδειξαν και στα είπαν, εντός και εκτός ΕΡΤ.
Γιατί αντιλαμβάνονται ότι η δική σου πολιτική δεν διαφέρει σε τίποτα με τις πολιτικές που απαξίωναν την ΕΡΤ αντιμετωπίζοντας ως κομματικό φέουδο, πολιτικές που οδήγησαν στο «μαύρο».
Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Και θέλουμε να ενισχυθεί. Όχι, όμως, με τα λεφτά των φορολογουμένων. Και όχι με αυτό τον τρόπο. Σε τελική ανάλυση, εάν θέλει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ας χρησιμοποιήσει χρήματα από τα κομματικά ταμεία.
Από εκεί και πέρα θα ήθελα να σου πω ότι όπως και να το κάνεις δεν είναι πολύ ταιριαστό σε κοτζάμ υπουργό να υπαγορεύει κείμενα σε περιθωριακά blog τα οποία χρηματοδοτεί κιόλας ο ίδιος.
Και καλό είναι, όταν σου κάνουν κριτική να απαντάς σε αυτούς που σου κάνουν κριτική. Τα μέσα της Alter Ego είναι συγκεκριμένα, είναι τα Νέα, το Βήμα, το in.gr και έχουν και 250 εργαζομένους. Αν σου κάνουν αυτά τα μέσα κριτική, να απαντάς σε αυτά. Όχι στον Μαρινάκη.
Ο Μαρινάκης όποτε θέλει να μιλήσει το κάνει μόνος του, βγάζει ανακοίνωση, τοποθετείται δημόσια. Δεν χρειάζεται τα μέσα της Alter Ego για να μιλήσει. Γιατί αυτό που θα πει θα ακουστεί ούτως ή άλλως.
Οπότε λοιπόν, κόψε τη σπέκουλα και αναλογίσου την πραγματική ευθύνη σου.
Γιατί τότε θα καταλάβεις ότι σε τίποτα δεν διαφέρεις από αυτούς που απαξίωσαν την ΕΡΤ και την οδήγησαν στο «μαύρο».