ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Καθυβρίζουν την ΕΡΤ κάποιοι ξεδιάντροποι, που απολάμβαναν σκανδαλώδεις αμοιβές

Ο Ν. Παππάς απευθύνεται στο κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων με τρόπο αδιαμεσολάβητο, για ένα θέμα που «παίζει» ψηλά στην επικαιρότητα, την ΕΡΤ.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρει ότι δεν περίμενε ότι η χειραφέτηση της ΕΡΤ από τη Digea και την ΑΕΠΙ θα ανησυχήσει τόσους πολλούς, τονίζοντας ότι η λάσπη, όσο «μαύρη» κι αν είναι, δεν μπορεί να λερώσει τη Δημόσια Τηλεόραση.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Παππά για την ΕΡΤ:..
"Φίλοι και Φίλες,
Ήρθε ξανά η ώρα να σας απευθυνθώ μέσω των κοινωνικών δικτύων με τρόπο αδιαμεσολάβητο, για ένα θέμα που «παίζει» ψηλά στην επικαιρότητα, την ΕΡΤ.
Το «αδιαμεσολάβητο» στην επικοινωνία μας προκύπτει από την ανάγκη να μην περάσουν όσα έχω να σας πω από «προσαρμογή» κατά το ύφος και τις δεσμεύσεις της (κάθε) πένας ή του (κάθε) μέσου. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει μη αποδοχή της κριτικής που ασκείται. Παρόμοια κριτική έχουμε, άλλωστε, δεχθεί και αποδεχθεί και στην υπόθεση της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε που τολμήσαμε να αγγίξουμε μία από τις βασικές πλευρές του τριγώνου της διαπλοκής, τα κανάλια. Τότε που ως κοινωνία και Πολιτεία παλεύαμε για τη ρύθμιση ενός -επί 30χρόνια- άναρχου τοπίου, κάτι για το οποίο τελικά δικαιωθήκαμε.
Το «αδιαμεσολάβητο» στη μεταξύ μας επικοινωνία προκύπτει από την ανάγκη της άμεσης ενημέρωσής σας, είτε είστε τηλεθεατές της ΕΡΤ είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε. Γιατί όλοι και όλες έχετε το 1, το 2 και το 3 στο τηλεκοντρόλ σας.
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως δεν περίμενα ότι η χειραφέτηση της Δημόσιας Τηλεόρασης από τη Digea –που θα μας εξοικονομήσει 1,6 εκατ. ευρώ από τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ μέσω δικού της δικτύου- και την αμαρτωλή ΑΕΠΙ θα ανοίξει τόσα στόματα. Στόματα που ως σήμερα παρέμεναν ερμητικά κλειστά.
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο μεγάλη ενόχληση από την πρόθεσή μας να προχωρήσει άμεσα η σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει το κόστος του «μαύρου» στην ΕΡΤ.
Δεν περίμενα τόσο πάθος στη μη αποκάλυψη του τρόπου λειτουργίας του κακέκτυπου δημόσιας τηλεόρασης, της ΝΕΡΙΤ, που κόστιζε σχεδόν όσο τα πέντε δημόσια κανάλια και οι 26 ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας και περιφέρειας, το δορυφορικό πρόγραμμα (ERT World και Φωνή της Ελλάδας), κ.ά.
Δεν περίμενα να θεωρούνται αποκαλύψεις όσα έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Δεν περίμενα κάποιοι ξεδιάντροποι, που έχουν απολαύσει σκανδαλώδεις αμοιβές από την ΕΡΤ, να την καθυβρίζουν με τόση ευκολία.
Δεν το περίμενα. Αλλά ήμουν και είμαι βέβαιος πως πολλοί ενοχλούνται από τα βήματα που έχουν γίνει και από αυτά, τα αναγκαία -το αναγνωρίζω, που θα γίνουν.
  • Ενοχλούνται που, πλέον, η ΕΡΤ βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία, καλύπτοντας πρώτη και με πληρότητα τα μεγάλα ειδησεογραφικά γεγονότα.
  • Ενοχλούνται που η ΕΡΤ έβαλε τη «μπάλα» ξανά σε κάθε νοικοκυριό, που φέρνει ξένες σειρές υψηλού επιπέδου και μπαίνει δυναμικά στη μυθοπλασία.
  • Ενοχλούνται που τα ποσοστά τηλεθέασης φτάνουν στο 25% ή και το 30% με τις νέες επιλογές.
  • Ενοχλούνται που η ΕΡΤ λειτούργησε πρώτη και μόνη την ελεύθερη πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών.
Ναι, πρέπει πάντα να ζητάμε από την ΕΡΤ να γίνεται καλύτερη.
Προφανώς, μπορεί και θα γίνει ακόμα καλύτερη. Καλύτερη όχι μόνο σε σχέση με την ίδια, αλλά και σε σχέση με όσους προσπαθούν να μας πείσουν πως τηλεόραση γίνεται μόνο με ριάλιτι. Πως η αποστολή τους τελειώνει με τη λήξη μιας… δοκιμασίας ενός τηλεπαιχνιδιού.
Τα όποια κακοήθη σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ούτε με ανησυχούν ούτε με θα με κάνουν να υποχωρήσω.
Θα ανησυχώ, ωστόσο, όσο η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι για ένα νέο «μαύρο» στο Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Όσο τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δείχνουν έναν επικίνδυνο μετεωρισμό προς αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ξυπνούν μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών.
Επιμένουμε και βελτιώνουμε τη Δημόσια Τηλεόραση.
Έχουμε υποχρέωση και στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αυτούς του Έβρου και του Καστελλόριζου.
Η λάσπη, όσο «μαύρη» κι αν είναι, δεν μπορεί να λερώσει τη Δημόσια Τηλεόραση."