ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Οργή για την δολοφονία της δημοσιογράφου Β. Μαρίνοβα

Η άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου βουλγαρικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στην πόλη Ρούσε της βόρειας Βουλγαρίας προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στην Ευρώπη.
Το πτώμα της Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, διοικητικής υπεύθυνης και παρουσιάστριας του τηλεοπτικού δικτύου TVN Ruse, ανακαλύφθηκε χθες σε πάρκο της πόλης, ανακοίνωσε ο τοπικός εισαγγελέας Γκεόργκι Γκεοργκίεφ.
Η γυναίκα είχε χτυπηθεί..
στο κεφάλι και είχε στραγγαλισθεί, αφού προηγουμένως βιάσθηκε, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η έρευνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, τόσο την προσωπική , όσο και την επαγγελματική ζωή της δημοσιογράφου. Παρουσίαζε εκπομπή αφιερωμένη σε κοινωνικά θέματα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της πόλης Ρούσε, σημαντικού λιμανιού στον Δούναβη , στα σύνορα με την Ρουμανία.
Στην τελευταία εκπομπή, στις 30 Σεπτεμβρίου, μεταδόθηκε συζήτηση με δύο γνωστούς ερευνητές δημοσιογράφους, τον Βούλγαρο Ντίμιταρ Στογιάνοφ και τον Ρουμάνο Ατίλα Μπίρο, που ερευνούν υποθέσεις ενδεχόμενης απάτης σχετικά με την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την εμπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών.
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία κατά την διάρκεια της έρευνας αυτής. Η υπόθεση είχε προκαλέσει την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
Στην κατάταξη της οργάνωσης για το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου, η Βουλγαρία βρίσκεται στην 111η θέση μεταξύ 180 χωρών, η χειρότερη με απόσταση στην Ευρώπη, ενώ η χώρα καταγγέλλεται συστηματικά για ένα διεφθαρμένο περιβάλλον Τύπου που πλήττει την ελευθερία της ενημέρωσης.
Η ανησυχητική αυτή κατάσταση οδηγεί πλήθος παρατηρητών να συνδέουν την δολοφονία της Βικτόρια Μαρίνοβα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.
Ο εκπρόσωπος αρμόδιος για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στον ΟΑΣΕ Αρλέμ Ντεζίρ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την δολοφονία της δημοσιογράφου και ζήτησε «πλήρη και ενδελεχή έρευνα», με μήνυμά του στο Twitter.