ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Δεν θα πληρώσουν οι άνεργοι τα «φέσια» των εργοδοτών

Παρέμβαση ΚΕΔ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου οι άνεργοι ασφαλισμένοι του να συμμετάσχουν κανονικά στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του Οργανισμού, στο τέλος του μήνα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) στη διάρκεια της.. σημερινής συνεδρίασης του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Είναι η πρώτη φορά που με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, οι άνεργοι καλούνται να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους έως τις 20 Οκτωβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση του Ταμείου, τόνισε το μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης.
Σημειώνεται, ότι το τελεσίγραφο αυτό, προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις των ανέργων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι έπειτα από την αλλαγή του καταστατικούτου, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλήρους αποκλεισμού και εξοβελισμού τους από τα θεσμικά όργανα του Ταμείου.
Επίσης, για πρώτη φορά, ακόμα και εν ενεργεία συνάδελφοι ειδοποιούνται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, ότι το αφεντικό τους δεν έχει πληρώσει τις εισφορές Ιουλίου-Αυγούστου 2018 και ως εκ τούτου υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση!
Πρόκειται για κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, το Ταμείο, αντί να κυνηγήσει τους μπαταχτσήδες εργοδότες, επιρρίπτει στα μέλη-ασφαλισμένους του, την ευθύνη της μη πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών!
Και τα δύο αυτά ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.
11/10/2018
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ