ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Δυνατά στον ανταγωνισμό η ΕΡΤ

Μισό εκατομμύριο τηλεθεατές γυρίζουν στην ΕΡΤ1 όταν έχει ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο τα ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, που ξεπερνούν τους 560.000 και 580.000 τηλεθεατές. Το ενδιαφέρον διατηρείται και για τους αγώνες των έξι μικρότερων ομάδων.
***
Η ΕΡΤ συγκεντρώνει τα βλέμματα των τηλεθεατών και στην ενημέρωση. Εκτός από το δελτίο..
ειδήσεων, που κερδίζει 30% περισσότερους τηλεθεατές, η «Επόμενη Μέρα» για παράδειγμα με τον Σ. Κοτρώτσο ήρθε πρώτη στην Τυπολογία «Ενημέρωση» της Νielsen, με καλεσμένο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και 275.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο (διαβάστε ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου ΕΔΩ).
***
Κάθε «μαύρο» αποτελεί πλήγμα στον πλουραλισμό, απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του MEGA. Η Ένωση των δημοσιογράφων της Αθήνας ζητάει από την κυβέρνηση να λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την άμεση οικονομική ανακούφιση των απλήρωτων εργαζομένων. Επίσης θεωρεί αυτονόητο, ότι για το «μαύρο» το πιο σημαντικό μερίδιο ευθύνης το έχουν οι μέτοχοι του «MEGA» και οι πιστώτριες τράπεζες.
***
Στο Trust Project, μια παγκόσμια κοινοπραξία 120 ειδησεογραφικών οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία προτύπων διαφάνειας στη δημοσιογραφία, έγινε δεκτός ο όμιλος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Στο Trust Project ανήκουν ήδη κορυφαία μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, ο Economist, και η The Globe and Mail, αλλά και οι τεχνολογικοί τιτάνες που έχουν αλλάξει ριζικά το «ταξίδι» της πληροφορίας, όπως το Facebook, το Twitter και η Google. 
***
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και ζητεί να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 185/2017 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επέβαλε στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για την εκπομπή Survivor. Η Ολομέλεια ΕΣΡ είχε επιβάλει στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων.