ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

O Μπογιόπουλος, η Στάη και η «ανυπότακτη δημοσιογραφία»...

Ιδιαίτερα επικριτικός για την Έλλη Στάη και τον αυτοχαρακτηρισμό της ως «ανυπότακτης και αχειραγώγητης δημοσιογράφου» ήταν ο συνάδελφός της Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον ραδιοσταθμό REAL FM.
Σχολιάζοντας την ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «δημοσιογραφία του περίπου» και για τη χώρα του «ό,τι δηλώσεις, είσαι». Και πρόσθεσε: «Βεβαίως ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται… Άλλωστε, είμαστε στη χώρα τού ό,τι δηλώσεις… Αυτά έλεγε ο Τσαρούχης, είναι γνωστά… Αλλά ισχύει κι αυτό που έλεγε ο Μαρξ, “αλίμονο αν είχαμε για τους άλλους τη γνώμη που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτόν τους”»!
Αναφερόμενος στο «μαύρο» της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά:
«Επειδή η κυρία Στάη στην επιστολή της αναφέρεται στην ανυποχώρητη και ανυπότακτη δημοσιογραφία, επικαλούμενη μάλιστα την τοποθέτησή της στο “μαύρο” της ΕΡΤ, να θυμίσω στους ακροατές ότι εκείνη την ημέρα η κυρία Στάη είχε μια εκπομπή με καλεσμένους όλους εκείνους που υπερασπίζονταν το.. 
“μαύρο». Για  αυτό και η συγκεκριμένη εκπομπή προκάλεσε τη μήνη των εργαζομένων της ΕΡΤ και τελείωσε με τον τρόπο που όλοι θυμόμαστε ότι τελείωσε»!
Ο δημοσιογράφος του REAL FM κατέληξε: «Και επειδή το να διαλαλείς την ανυπότακτη και ανυποχώρητη δημοσιογραφία, όταν η δημοσιογραφία δεν είναι η δημοσιογραφία του περίπου, αλλά είναι η δομημένη με επιχειρήματα… θα ήθελα να ξέρω ποια μεγάλη απόφαση ή στρατηγική επιλογή της εξουσίας βρέθηκε απέναντι στο στόχαστρο της ανυπότακτης και ανυποχώρητης δημοσιογραφίας, όχι της κυρίας Στάη, αλλά εκείνης της δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η κυρία Στάη»!