ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΔΟΛ: μόνο ένα θαύμα θα φρενάρει απολύσεις και περικοπές!

Αύριο η καταβολή του 50% του μισθού Απριλίου

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ που πήγαν στη χθεσινή συνέλευση άκουσαν το διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στο μεγαλύτερο και παλαιότερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας. Όπως ανέφερε ο Καρακούσης τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 70% τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν καταστροφική τους τελευταίους μήνες για τα ΜΜΕ, σε σημείο που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρνητικές προβλέψεις των επιτελών του ΔΟΛ και το σχεδιασμό τους συμπαρασύροντας τον οργανισμό σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική περιδίνηση.
Με βάση όλα αυτά ο διευθυντής του Βήματος, ανέφερε στους εργαζομένους, αλλά και στα..  προεδρεία των συνδικαλιστικών σωματείων που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ότι μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να φρενάρει τον οργανισμό και να μην προχωρήσει σύντομα σε απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών!

 Ισχυρισμός Καρακούση ότι ο οργανισμός δεν έχει λάβει δάνεια
Εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του Αντώνη Καρακούση ότι παρά τα θρυλούμενα και τα γραφόμενα, ο ΔΟΛ δεν έχει λάβει για πολύ καιρό (είπε για μερικά χρόνια) καμία τραπεζική βοήθεια, δηλαδή δεν έχει πάρει κανένα δάνειο. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτό θα αποδειχθεί σύντομα από τους ενδελεχείς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει να γίνονται για τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Ομολογουμένως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός προκαλεί εντύπωση και μένει να αποδειχθεί, αν ο Αντώνης Καρακούσης εννοεί ότι ο ΔΟΛ δεν έχει λάβει τα τελευταία χρόνια κάποιο νέο μεγάλο δάνειο και δεν αναφέρεται στις αναχρηματοδοτήσεις και διευθετήσεις των παλαιότερων δανείων.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι με σχετικό mail ότι αύριο Τετάρτη θα γίνει η καταβολή του 50% του μισθού Απριλίου και το υπόλοιπο 50% στο τέλος του μήνα. Αυτό όπως έγινε γνωστό προέκυψε μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Από τη συνέλευση προέκυψε ότι τα σωματεία θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του ΔΟΛ για να συζητήσουν τα τεκταινόμενα, αλλά και να δηλώσουν ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υλοποιηθεί νέο πρόγραμμα απολύσεων και μειώσεων μισθών.

ΥΓ Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στη συνέλευση στο ανφιθέατρο του ΔΟΛ εμφανίστηκε περίπου το 20% των εργαζομένων Μιχαλακοπούλου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Για αυτό και αποφασίστηκε να γίνουν νέες συνελεύσεις ανά τομέα για να υπάρξει καλύτερος και πιο οργανωμένος συντονισμός αντίδρασης.
- πηγή: enimerosi24