ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

H Λιλιπούπολη επιστρέφει στο Πρώτο

Κάθε μέρα λίγο μετά τις 07:30 το πρωί, η θρυλική Λιλιπούπολη επανέρχεται δυναμικά στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος.
Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:
Δευτέρα  18 Μαΐου: «Μάσα Σιδερόμασα»
Ο δήμαρχος Χαρχούδας και ο Πρίγκιπας αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση. Μαζεύουν σκουπίδια τα οποία ρίχνουν στον Σιδερομάσα, το μηχάνημα του δόκτορα Δρακατόρ, ώστε να φτιάξουν πλαστικό που θα πουλήσουν στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή όμως το μηχάνημα σταματάει να δουλεύει, ο Χαρχούδας αρχίζει να το κλωτσά για να ξαναπάρει μπροστά, με αποτέλεσμα να συμβεί μια μεγάλη έκρηξη κι ένα τεράστιο νέφος να σκεπάσει όλη τη Λιλιπούπολη.
Τρίτη 19 Μαΐου: «Το νέφος»
Το νέφος που έχει καλύψει τη Λιλιπούπολη δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους της και οι..
Αρχές κοιμούνται... στην κυριολεξία. Ο δόκτωρ Δρακατόρ αναλαμβάνει να βρει τη λύση και τελικά καταφέρνει να συμπυκνώσει το νέφος και να το χωρέσει σε ένα μικροσκοπικό μπουκάλι.
Τετάρτη 20 Μαΐου: «Το μυστικό όπλο»
Ο Δυστροπόπιγγας ανησυχεί που ο δόκτωρ Δρακατόρ έχει πάντα μαζί του το μπουκαλάκι με το νέφος και του το ζητάει για να το φυλάξει στο μουσείο της Λιλιπούπολης. Ο δήμαρχος Χαρχούδας και ο Πρίγκιπας που τους παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι, αποφασίζουν να μπουν στο μουσείο και να φωτογραφίσουν το μπουκαλάκι, ώστε να το παζαρέψουν ως μυστικό όπλο στο εξωτερικό.
Πέμπτη 21 Μαΐου : «Ο Χαρχούδας Αη-Βασίλης» (Α΄ μέρος)
Ο δήμαρχος Χαρχούδας διαβάζει κρυφά την αλληλογραφία του Πρίγκιπα - που λείπει στο εξωτερικό - και ανακαλύπτει ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους ξένους για να τους πουλήσει το μυστικό όπλο (το μπουκαλάκι με το νέφος), χωρίς να τον ενημερώσει. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, ο πράκτορας που θα μεταφέρει το μπουκαλάκι θα πρέπει να είναι ντυμένος Αη-Βασίλης. Ο Χαρχούδας αποφασίζει να παραστήσει εκείνος τον πράκτορα και πάει, μαζί με την Πιπινέζα, στο μουσείο της Λιλιπούπολης για να προβάρει τη στολή του.
Παρασκευή 22 Μαΐου: «Ο Χαρχούδας Αη-Βασίλης» (Β΄ μέρος)
Ο δήμαρχος Χαρχούδας ζητά από την Πιπινέζα να του μεταφέρει το έλκηθρο με το οποίο θα διαφύγει στο εξωτερικό, ντυμένος Αη-Βασίλης, μαζί με το μπουκαλάκι με το νέφος που θα έχει κλέψει στο μεταξύ από το μουσείο της Λιλιπούπολης. Η καμινάδα του μουσείου όμως, αλλά και ο Δυστροπόπιγγας -  που κατά σύμπτωση έχει συναντήσει την Πιπινέζα και της έχει πάρει το έλκηθρο για να το γυρίσει πίσω στο μουσείο - θα του ανατρέψουν και πάλι τα σχέδια.

Την επιμέλεια για την επανεμφάνιση της σειράς στις ραδιοφωνικές συχνότητες του Πρώτου έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.
Όσοι έχασαν τα επεισόδια της πρώτης εβδομάδας της Λιλιπούπολης, μπορούν να τα ακούσουν on demand διαδικτυακά, στη διεύθυνση http://bit.ly/1G8Sjz9