ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Θα πληρώνουμε για αρκετό καιρό τους Μπόμπολες;

«Χλωμό» το να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νομοθετικές ρυθμίσεις ή παρεμβάσεις ώστε να έχουμε μείωση των απαράδεκτα υψηλών διοδίων στις εθνικές οδούς. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην Βουλή. Επισήμανε πως παρότι η κυβέρνηση θα το επιθυμούσε το θέμα «κολλάει» στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε αλλά και στην συμμετοχή ευρωπαϊκών τραπεζών στις κοινοπραξίες που «τρέχουν» τα έργα .
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Σταθα, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι  «το να αλλάξουμε αυτές τις συμβάσεις δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Τα μέρη δεν είναι μόνο το ελληνικό δημόσιο και οι εργολήπτες ή οι παραχωρησιούχοι. Είναι και ιδιωτικές τράπεζες. Σε δύο..
αυτοκινητοδρόμους είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Επισήμανε παράλληλα ότι «οι νέοι σταθμοί των διοδίων, το ύψος των διοδίων, η επίβλεψη των έργων, έτσι όπως έχουν γίνει οι συμβάσεις, δεν περνάνε από το ελληνικό δημόσιο. Θέλω να είναι καθαρό αυτό. Γίνονται αυτόματα από τους παραχωρησιούχους. Αυτό είναι ντροπή για το ελληνικό δημόσιο, αλλά αυτό έχουμε κληρονομήσει».
Ουσιαστικά το θέμα της μείωσης των διοδίων επαφίεται για την ώρα στην …καλή θέληση των κοινοπραξιών εκμετάλλευσης αφού όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός «αυτά που προτείνουμε είναι κάτι που είναι σε αμοιβαίο όφελος και της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού δημοσίου και των έργων, θα γίνουν αποδεκτά και θα υπάρχει μια άλλη λογική σ’ αυτά τα έργα που επί της ουσίας είναι δημόσια έργα , δημόσιες υποδομές».
- το πλήρες ρεπορτάζ στο thepressproject