ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στάση εργασίας για τις απολύσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 16.00 της Δευτέρας, 18 Μαΐου 2015, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η συνέλευση  των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Ψύλος, μετά την  πρωτη (σωστή) απόφασή του να απολύσει δύο αργόμισθους συντάκτες που είχαν να εμφανιστούν χρόνια στο..
πρακτορείο, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις κι άλλων εργαζομένων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Οπως καταγγέλθηκε από δημοσιογράφους και ανταποκριτές εξωτερικού του πρακτορείου, ο τέως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας Μ. Ψύλλος, που μετά τις εκλογές διορίστηκε επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρχισε τις απολύσεις πρώην συναδέλφων του, αφήνοντας κενές θέσεις ανταποκριτών σε καίρια πόστα και υψηλής σημασίας χώρες για την ομογένεια και την προώθηση των εθνικών θεμάτων όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, το Στρασβούργο κλπ.