ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»: Νέος κύκλος εκδηλώσεων βιβλιοπαρουσίασης

Μετά την επιτυχημένη κεντρική βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» του Νάσου Μπράτσου, ξεκινάει ο κύκλος των περιφερειακών εκδηλώσεων, με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στη συζήτηση, που όπως φάνηκε και στην εναρκτήρια βιβλιοπαρουσίαση, ήταν αυξημένη λόγω της πρωτοτυπίας και του ενδιαφέροντος για το θέμα.
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα». Το πάνελ θα ανακοινωθεί από τον εκδοτικό οίκο «Νότιος Άνεμος» μέσα στο μήνα Μάιο, ενώ προεδρείο της βιβλιοπαρουσίασης θα είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ open Άννα Κωνσταντακάκη.
Η επιλογή της περιόδου για τη βιβλιοπαρουσίαση στη Νέα Ιωνία έχει συμβολική αξία, καθώς λίγες ημέρες μετά, στις 6 Ιουνίου θα γίνει ο τελικός του champions league και είναι η αφορμή να πιάσουμε την ιστορία του..  αθλητισμού από την αρχή και ειδικά τις άγνωστες πτυχές της και τις μη εμπορευματικές της διαστάσεις.
Λίγες ημέρες πιο πριν από την εκδήλωση της Νέας Ιωνίας, βιλιοπαρουσίαση θα γίνει και στα πλαίσια του τετραήμερου εκδηλώσεων «Μαρξισμός 2015», που θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από 21 έως 24 Μαΐου. Στο πάνελ θα είναι ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος και ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης. Kαι εδώ η βιβλιοπαρουσίαση γίνεται λίγο πριν τον τελικό της 27/5 του Europa League, οπότε η αντιπαράθεση δύο οπτικών, αυτής της εμπορευματοποίησης και αυτής του κοινωνικού δικαιώματος στον αθλητισμό, είναι αναπόφευκτη.
Παράλληλα σχεδιάζονται περιφερειακές βιβλιοπαρουσιάσεις σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, την Ικαρία, τη Θεσσαλονίκη και αλλού.
Χορηγοί επικοινωνίας του βιβλίου είναι η ΕΡΤ open και η Ικαριακή Ραδιοφωνία.
«Νότιος Άνεμος» notiosanemos.editions@yahoo.gr, Τηλ. 210-4412989, Κιν. 6936806927