ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο μεγαλοδημοσιογράφος του e-mail Στουρνάρα

Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης. Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;
Πρόκειται για δημοσιογράφο που διετέλεσε επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος πολύ μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Από τα συστημικά. Από εκείνα που έχουν «μπετονάρει» την διαπλοκή στην Ελλάδα και από τη δεκαετία του ’80 «πήραν το… έθνος στα χέρια τους». Ο συγκεκριμένος πήρε… τσεκούρι!
Μέσα στο συγκρότημα αυτό ανέβηκε ψηλά – όσο γίνεται ψηλότερα – στα σκαλιά της ιεραρχίας. Επί 4,5 χρόνια ήταν διευθυντής. Ανέλαβε το 2010, μαζί με τα μνημόνια. Και πέρασαν όλα από φωτιά..
και τσεκούρι. Στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου έχοντας την κεντρική ευθύνη για το μαγαζί τσεκούρωσε τα πάντα: απέλυσε, μείωσε 3 φορές τους μισθούς, άλλαξε βάναυσα την εργασιακή σύσταση του συγκροτήματος, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Το ξαναλέμε: στο συγκρότημα αυτό πέρασαν κυριολεκτικά από φωτιά και τσεκούρι.
Το τσεκούρι σε μισθούς συνοδεύθηκε εκείνα τα χρόνια από ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς αναγνώριση δικαιωμάτων, από απειλές της εργοδοσίας και απολύσεις όσων αντιστάθηκαν. Μέσα σε δύο μέρες τσεκουρώθηκαν και απολύθηκαν οι αρχισυντάκτες των τμημάτων.
Ακόμη και η ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκε να τσεκουρώσει τον μεγαλοδημοσιογράφο. Αρχικά και τον διέγραψε για 18 μήνες από μέλος της μετά από καταγγελίες δημοσιογράφων για το πώς μεθόδευσε την απόλυσή τους. Και τελικά τον διέγραψε οριστικά όταν εξετράπη σε «ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες» κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επειδή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία.
Στο μόνο που δεν έπεφτε τσεκούρι επί διευθυντίας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ήταν η στήριξη των μνημονίων. Στο συγκρότημα το μνημόνιο ήταν φως εκ φωτός. Όσες κυβερνήσεις ψήφιζαν μνημόνιο ήταν καλές. Αν καθυστερούσαν, τις πίεζαν να συμφωνήσουν. Η προπαγάνδα των δανειστών φώτιζε το πρωτοσέλιδο.
Όμως όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Λίγο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όταν πια όλοι κατάλαβαν ότι η πολιτική αλλαγή είναι ανεπίστρεπτη, το φως άρχισε να σβήνει για τον άνθρωπο με το τσεκούρι. Τελικά αντικαταστάθηκε εν μία νυκτί.
Σήμερα ο τσεκουροφόρος πρώην διευθυντής απασχολείται στην ιντερνετική δημοσιογραφία. Έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή site που έστησε γνωστή τηλεπαρουσιάστρια.
 - avantipopolo