ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Δημοσιογράφος Βούλτεψη Vs Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα


Μαθήματα δημοσιογραφίας στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα προσπάθησε να δώσει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη απ' το βήμα της Βουλής, στην προσπάθειά της να αποδομήσει και αυτή με το μοναδικό της ύφος την έκθεση -καταπέλτη της διεθνούς οργάνωσης για την κατρακύλα της ελευθερίας του Τύπου επί διακυβέρνησης Ν.Δ.
Μιλώντας τη Δευτέρα, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο κώδικας για το προσφυγικό, η Σ. Βούλτεψη επικαλούμενη τη δημοσιογραφική της ιδιότητα υποστήριξε πως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα «πρέπει να απολογηθούν».
«Δεν δέχομαι χώρα που έχει δικτατορία να είναι πάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Έχουν κάποιο πρόβλημα και το εξηγώ» επέμεινε η υφυπουργός.
Το επίμαχο απόσπασμα της τοποθέτησης της Σ. Βούλτεψη
«Πρέπει να απολογηθούν, εγώ είμαι δημοσιογράφος, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Πώς γίνεται όλες οι χούντες να είναι μπροστά; Πρέπει να μας εξηγήσουν με έναν τρόπο πώς είναι μπροστά, για παράδειγμα, η χούντα της Μπουρκίνα Φάσο; Θα σας πω γιατί; Γιατί οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δεν μπαίνουν στην ουσία, πάνε και τους καταγγέλλει ο καθένας ότι θέλει. Στη χούντα όμως δεν καταγγέλλει κανένας.
Είναι δυνατόν το Μπουτάν, όπου έχουμε εξαφάνιση δημοσιογράφων να είναι στη λίστα στο νούμερο 33; Χώρες όπου έχουν επιβληθεί δικτατορίες να λένε ότι είναι υψηλά; Αυτό πραγματικά ζητάω και εγώ από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, που τους θεωρώ σοβαρή οργάνωση και πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που το κάνουν.
Δεν μπορούν να μου λένε τώρα ότι η Τυνησία είναι ψηλά, δεν μπορούν να μου λένε για το Μπουτάν, για την Μπουρκίνα Φάσο, για τη Γουινέα Μπισάου, για χώρες που ξέρουμε τι συμβαίνει και αυτές έχουν ελευθερία του Τύπου, επειδή όλοι οι δημοσιογράφοι είναι μαντρωμένοι και στη φυλακή;
Δεν δέχομαι χώρα που έχει δικτατορία να είναι πάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Έχουν κάποιο πρόβλημα και το εξηγώ. Εκεί που υπάρχει δικτατορία οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καταγγείλουν. Είναι απλό αυτό, δεν βρίσκω άλλη λύση».