ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Τρέξτε τώρα να πληρώσετε συνδρομή, για να δείτε μπάλα...


Έσκασε η είδηση σαν κεραυνός και κλάσανε μέντες οι ποδοσφαιρόφιλοι: Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, οι αγώνες του Mundial θα μεταδοθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους συνδρομητικά. Η πλατφόρμα ΑΝΤ1+ θα προβάλει τους 32 από τους 64 αγώνες έναντι συνδρομής, ενώ οι υπόλοιποι 32 θα μεταδοθούν ελεύθερα από τον ΑΝΤ1. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τι θα συμβεί όταν υπάρχουν αναμετρήσεις την ίδια ώρα.
Αναμενόμενο για τους ανθρώπους της πιάτσας, που γνωρίζανε πολύ καλά ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, η ΕΡΤ είχε μπει «μέσα». Τότε είχε σκάσει 10 μύρια η δημόσια ραδιοτηλεόραση για να πάρει τα δικαιώματα της διοργάνωσης και είχε αποκομίσει 7,3 μύρια, οπότε βγήκαν όλα τα φιλελέρια στο μεϊντάνι και κράζανε, γιατί δεν κονόμησε το Ραδιομέγαρο και γιατί έχασε λεφτά και γιατί εκείνο, γιατί το άλλο, που οδεύομεν κύριοι, που πάει η πατρίς και γιατί δεν έχουμε πρωθυπουργό τον Στέφανο Μάνο.
Πέθανε ο τζάμπας, λοιπόν, και πάμε στα φρέσκα. Από τον Μάιο του 2021 γράφονται τα εξής:
«Πόσο κόστισε στον όμιλο του Αμαρουσίου το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022; Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 12,5 εκατ. ευρώ κάνοντας ρεκόρ, τέτοιο που η FIFA ενημέρωσε τους άλλους ενδιαφερόμενους ότι υπάρχει “highest bidder” και ότι σταματά τη διαδικασία προσφορών, καθώς μπήκε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά.
Ωστόσο, υπάρχει κι ένα… “αλλά”. Σημαντικό αλλά. Από τους 64 αγώνες του Μουντιάλ ’22 μόνο οι 22 θα πρέπει υποχρεωτικά να μεταδοθούν από ελεύθερο κανάλι. Οι άλλοι 42 θα μπορούν να ενταχθούν σε αμιγώς συνδρομητικό περιβάλλον. Είτε δικό του, ας πούμε pay per view στο ΑΝΤ1+, είτε με κοινοπραξία με άλλη συνδρομητική – και η πρόσφατη συνεργασία του καναλιού, σε επίπεδο παραγωγής, με τη Nova προκαλεί ευλόγως αφορμή για σκέψεις και σενάρια περί ακόμη πιο εκτεταμένης συνεργασίας τους μελλοντικά».
Δεν σας άρεσε ο κομμουνισμός πουλάκια μου και θέλατε ιδιωτική πρωτοβουλία; Τρεχάτε τώρα να πληρώσετε συνδρομή, για να δείτε μπάλα. Αλλιώς δεν βγαίνει ο ισολογισμός και δεν είναι ευτυχισμένα τα λογιστήρια…

Xρήστος Ξανθάκης
MedioπιΛΑΦΟ / Newpost