ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Κακή αρχή με τις πυρκαγιές (και τον Στυλιανίδη)…


του Χρήστου Ξανθάκη 

Δεν μπορείτε να έχετε παράπονο, σας τα είχα γράψει από την 1η Φεβρουαρίου κιόλας, με αφορμή τη φαντασμαγορία στην Αττική Οδό:
«Είναι απ’ αυτά τα πράγματα που σου συμβαίνουν όταν παρακολουθείς ομιλία Στυλιανίδη στη Βουλή και καταλαβαίνεις ότι αυτός ο φρέσκος, ο εισαγόμενος, ο πολυδιαφημισμένος υπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν έχει στο νου τίποτε άλλο πάρεξ του σόπινγκ. Ούτε τον Πολίτη, ούτε την Προστασία του, ούτε καν την Κλιματική Αλλαγή που τη διαφημίζει κι αυτή το υπουργείο του. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν απασχολούν τον Χρηστάρα, δεν τον καίνε, δεν τον ζορίζουν.
Για παραγγελίες ήρθε ο άνθρωπος στη χώρα, για να στήσει αυτό το καινούριο σύστημα από αισθητήρες και σένσορες (τα γράφω αγγλικά για να καταλαβαίνει και το Χάρβαρντ!), που θα τις πιάνει εν τη γενέσει τους τις φυσικές καταστροφές, όταν ακόμη είναι κούτσινες τόσες δα, πριν προλάβουν να εξελιχθούν σε τυφώνες, κυκλώνες και καταπιώνες της λαϊκής ψυχραιμίας και αναγκάσουν τον κόσμο να βγάλει πρώτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ και πρωθυπουργό τον Ανδρουλάκη. Για να κόψει τιμολόγια αφίχθη ο υπουργός και πήρε την ελληνική υπηκοότητα, δεν ήρθε για να τρέχει στην Αττική Οδό παρέα με τα φανταράκια...»

Και βγαίνει τώρα ο Στυλιανίδης μετά από το φιάσκο του μπακλαβαδωτού Υμηττού και πάει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, με νέο ρεσιτάλ:
«Στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις των νέων φαινομένων που έρχονται από την κλιματική κρίση. Θα είναι ένα σκληρό καλοκαίρι, γιατί όλες οι προγνώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που θεωρείται hot spot της κλιματικής κρίσης, δεν είναι καλές. Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».

Τι να λέμε παιδιά, ο άνθρωπος έχει παραδεχθεί από τώρα την ήττα του, με τα βρακιά κατεβασμένα έχει βγει στο γήπεδο. Προσέξτε τη λέξη κλειδί:
Δεν είπε να «ξεμπερδεύουμε», είπε να «μετριάσουμε».
Θα καείτε, δηλαδή, ξεχάστε το, αλλά μπορεί να μην καείτε όλοι και όλες, ενδέχεται να γλυτώσουν και καναδυο, ίσως μείνουν και δέκα σπίτια όρθια.

Χώρια αυτό το μυθικό «δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα»!
Φιλαράκι, δεν ξέρω αν στο έχουν πει, αλλά δουλειά σου δεν είναι να ψάχνεις για δικαιολογίες, δουλειά σου είναι να το κάνεις «εύκολο» το καλοκαίρι. Άμα μπορείς. Άμα δεν μπορείς, πάρε το καπελάκι σου και επέστρεφε στην Κύπρο, όπου σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες μπας και σώσεις το νησί. Εδώ, πάντως, δεν θα μακροημερεύσεις με τέτοιες εξυπνάδες.

Παρεμπιπτόντως, τώρα με την πυρκαγιά στη Βούλα έσκασε σαν την πορδούλα και ο περιφερειάρχης Πατούλης για να δηλώσει:
«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σβήνει τις φωτιές η Περιφέρεια. Υπάρχει ήδη ένα οργανωμένο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και κλιματικής Αλλαγής και ένα αξιόμαχο σώμα Πυροσβεστικού σώματος».

Σε μια άλλη περίπτωση ωστόσο, όταν βρέθηκε προεκλογικά απέναντι στη Ρένα Δούρου, ο Γιώργαρος είχε διαφορετική άποψη για το ρόλο της Περιφέρειας:
«Γνωρίζετε τι πάει να πει αυτοδιοίκηση; ‘Η πήρατε μια σημαία ενός κόμματος και βγήκατε ξαφνικά περιφερειάρχις για να μας κάψετε εδώ; Να μας κάψετε μέσα από την αδράνεια των πολιτικών σας».

Τότε έφταιγε η Περιφέρεια, σήμερα φταίνε ο Στυλιανίδης και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Αλλά ξέρει ο μπάρμπα Γιώργος να φυλάει τα νώτα του και να μαγειρεύει πριν πεινάσει. Από την ειδησεογραφία:
«Πρωταθλητής της διαφημιστικής πολιτικής είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία έλαβε έγκριση επικοινωνιακών προγραμμάτων, για το σύνολο των δράσεών της το 2022, ύψους 6.897.428,81 ευρώ.
Οι δράσεις επικοινωνίας αφορούν το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή και την ανάπτυξη της Περιφέρειας τα έτη 2021 – 2023»
.