ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Τα εκλογικά σενάρια και η «Καθημερινή»


Την βρήκε την άκρη ο Μητσοτάκης για να καταφύγει σε εκλογές νωρίτερα του προβλεπομένου. Σε αυτό βοηθάει και η «Καθημερινή» μέσα από τη στήλη «Θεωρείο» όπου ο Σταύρος Παπαντωνίου γράφει:
"Ο πρωθυπουργός, χθες, επανέφερε το θέμα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, λέγοντας πως είναι ζήτημα θεσμικής τάξεως. Είμαι βέβαιος πως ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει εκλογές στο τέλος, αφού αυτό του ταιριάζει καλύτερα και ως φιλοσοφία. 
Από την άλλη, όμως, ο πρωθυπουργός άφησε με πολύ προσεκτικό τρόπο ανοικτό παράθυρο για εκλογές νωρίτερα, όταν είπε πως «ο πολιτικός διάλογος της αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει τα όρια», διότι «υπάρχει μηδενιστική κριτική για όλα». 
Αυτό μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη πάσα για να προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο, καθώς εάν η αντιπολίτευση συνεχίσει την ακραία πόλωση, τότε η χώρα θα βρίσκεται σε τοξικό προεκλογικό κλίμα από τον Σεπτέμβριο έως του χρόνου την άνοιξη. Και εκεί ο Μητσοτάκης μπορεί, αφού το θέλετε έτσι, να «πάμε» και ας αποφασίσει ο λαός".