ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Βρέθηκε... στέγη και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Βαλίτσες για το Συμβούλιο της Ευρώπης ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. Βρέθηκε, λοιπόν, θέση και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όπως γράφει η efsyn.gr θα μετέχει στην ομάδα υψηλού κινδύνου για το μέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ο πρώην υπουργός ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες, μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Οργανισμό, αλλά και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η ομάδα υψηλού επιπέδου συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στην ομάδα υψηλού επιπέδου μετέχουν εκτός από τον κ. Βενιζέλο, οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Σλοβακίας Iveta Radičová, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ine Marie Eriksen Søreide και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρρας Josep Dallerès Codina.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να αποδεχθεί τη σχετική πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέχει στην Επιτροπή Υπουργών και είναι αρμόδιος για τα θέματα του Συμβουλίου του Ευρώπης και ο Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος Πάνος Μπεγλίτης παρουσίασε την ελληνική πρόταση στη Γενική Γραμματέα.