ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Θα παραμείνουν στη θέση τους τα στελέχη της ΕΡΤ που διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ για παραπλάνηση κοινού;


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Mε πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γκαρά Αναστασίας, και του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κάτση Μάριου 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατέθεσαν eρώτηση στη Βουλή σχετικά με τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ του Προέδρου της ΕΡΤ και των στελεχών του τομέα Ενημέρωσης για διαστρέβλωση, απόκρυψη και αλλοίωση ή πλαστογράφηση πραγματικών περιστατικών.
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρονται στην χωρίς προηγούμενο, μαζική διαγραφή ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας του τομέα Ενημέρωσης καθώς και του δημοσιογράφου-Προέδρου της ΕΡΤ, κ. Ζούλα, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για κατάφορη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Υποστηρίζουν δε πως οι πράξεις του κ. Ζούλα και του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης και Διευθυντή Ειδήσεων, κ.κ. Καφαράκη και Τρουπή, αποτελούν θλιβερό ακολούθημα των πρακτικών της Κυβέρνησης η οποία έχει μετατρέψει τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε κομματικό «μαγαζί» και είναι υπόλογοι για το σοβαρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία και εγκυρότητα της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζουν μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αντιδράσει εγκαίρως και με επίκαιρη ερώτηση της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Γκαρά Αναστασίας, είχε καταγγείλει το πρωτοφανές φιάσκο, κάνοντας λόγο για ρεζίλεμα της ΕΡΤ και της δημοσιογραφίας εν γένει, ζητώντας τις παραιτήσεις των υπευθύνων.
Επειδή ο κ. Οικονόμου, είχε σπεύσει με ψέματα μέσα στη Βουλή, να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον κ. Ζούλα και τα υπόλοιπα στελέχη της Διοίκησης, και επειδή οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν επιτέλους την αλήθεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρωτούν τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό:
1. Μπορούν στελέχη που κατηγορούνται για παραπληροφόρηση να στελεχώνουν τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό τομέα και να έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών;
2. Μπορούν να εκπροσωπούν την ΕΡΤ και την Ελλάδα σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, έχοντας απαξιωθεί δημοσιογραφικά ύστερα από την ποινή διαγραφής για εξαπάτηση των πολιτών;
3. Θα διατηρήσετε τα στελέχη αυτά στις θέσεις τους, ύστερα από τις πρωτοφανείς ποινές που τους επιβλήθηκαν;