ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Γεωργιάδης: «Αν αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις! Σας αρέσει;»...


Εχουν χάσει κάθε μέτρο οι υπουργοί του Μητσοτάκη στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχει φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά επιχείρησε να αποδώσει την τρομακτική ακρίβεια, με την οποία είναι αντιμέτωπα τα νοικοκυριά, σε εισαγόμενο πρόβλημα. «Άμα βρέχει, μπορείς να πεις γιατί βρέχει;» διερωτήθηκε με ύφος. Παραδέχθηκε πάντως ότι αν και στις τιμές διυλιστηρίου είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το πρόβλημα με την εκτόξευση των τιμών οφείλεται στους μεγάλους φόρους στη χώρα μας.
«Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ‘90 έχει στηρίξει τον κρατικό της προϋπολογισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό στους μεγάλους φόρους στα καύσιμα» είπε απερίφραστα. «Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις. Σας αρέσει;»... είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ωστόσο προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας:
«Είναι ακραίο αυτό που λέω. Ως ρητορικό παράδειγμα το λέω, δεν είπα ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις». Και κατέληξε: «Αν είχαμε απεριόριστους πόρους θα μειώναμε τον φόρο. Δεν έχουμε όμως…»