ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Αποποιείται την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα ο γιος του Φρέντυ: «Είμαι στη Διάθεση των Αρχών»


Η απόφαση των Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα και οι αποκαλύψεις που σχετίζονται με τον τρόπο απόκτησης τους οδήγησαν έναν από τους κληρονόμους του, τον γιο του Φρέντυ να αποποιηθεί την κληρονομιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί:

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

«Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η πλευρά της χήρας 

Από την πλευρά της η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, της χήρας του Γιώργου Τράγκα, υποστηρίζει πως «τα όσα γράφονται στον τύπο και αναπαράγονται στις τηλεοπτικές εκπομπές περί της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα την οποία προσδιορίζουν στο εξωπραγματικό ποσό των 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα».

Η κυρία Γεωργία Κούβελα μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Οταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχή και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δηοσιότητας η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης ο δημοσιογράφος είχε διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.