ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Tο «Υστερόγραφο» της Ράνιας Οικονομίδου


Αφιερωμένο στη σπουδαία ηθοποιό Ράνια Οικονομίδου είναι το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Υστερόγραφο», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, στις 20:00, από την ΕΡΤ2. Η Ράνια Οικονομίδου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς μας τα τελευταία 50 χρόνια. Η τόσο ιδιαίτερη φωνή της, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περσόνας της, κρύβει μία παιδική ψυχή που κουβαλά το τραύμα της απώλειας του πατέρα της, όταν εκείνη ήταν μονάχα ενός έτους, στα Δεκεμβριανά του 1944.
Αφού πραγματοποίησε μία σπουδαία πορεία στο Εθνικό Θέατρο επί μία δεκαπενταετία, έγραψε στη συνέχεια ιστορία ως μέλος δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου.
Πρώτα η «Σκηνή», μεταξύ 1980-1988 και στη συνέχεια το «Εμπρός», μεταξύ 1989-1999.
Και οι δύο ομάδες άφησαν αλησμόνητο καλλιτεχνικό και πνευματικό αποτύπωμα, όμως αμφότερες διαλύθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων που τις αποτελούσαν. Η Ράνια Οικονομίδου δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το τραύμα εκείνης της διπλής διάλυσης.
Σήμερα, μιλάει στον φακό του «Υστερόγραφου» με συναρπαστικό τρόπο για όλη της ζωή της, σε μία μοναδικά εξομολογητική μαρτυρία, με συνοδεία σπουδαίου και μη προβεβλημένου μέχρι σήμερα αρχειακού υλικού, που αναβιώνει μισό αιώνα αληθινά μεγάλου Θεάτρου.
Σκηνοθεσία–σενάριο: Ηλίας Γιαννακάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Μοντάζ: Θανάσης Ντόβας
Εκτέλεση παραγωγής: Modus Productions, Βασίλης Κοτρωνάρος