ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΠΟΕΣΥ για τη δίκη της ΧΑ: Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ενάντια στο φασισμό


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή του με την κοινωνία που αντιστέκεται απέναντι στον φασισμό, καθώς στις 15 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.
Η ελληνική Δικαιοσύνη στις 7 Οκτωβρίου του 2020 με μια ιστορική απόφασή της έκρινε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Καταδικάστηκαν 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό -που ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη στο Εφετείο- αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αντιστέκονται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, το ρατσισμό και τον σεξισμό.
Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της σε αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και ζητά κάθε δυνατή διευκόλυνση για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που θα καλύψουν τη δίκη μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.