ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο Κύρτσος καταγγέλλει λογοκρισία από το ΑΠΕ


Την εξαφάνισή του από την ΕΡΤ και από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγγέλλει ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μάλιστα τονίζει ότι το ΑΠΕ «έκοψε» ομιλία του. Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σημειώνει ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάλυψε τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την Τουρκία.
«Το σχετικό ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων είχε τίτλο: ‘Στρασβούργο τοποθετήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στη συζήτηση για την έκθεση για την Τουρκία’. Από το ρεπορτάζ παραλείφθηκε σκόπιμα η δική μου παρέμβαση η οποία έγινε αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και με χρόνο ομιλίας που αναλογεί στην πολιτική ομάδα του Renew Europe» τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος.
«Η συμπεριφορά Μητσοτάκη και του συστήματος που τον υπηρετεί εκθέτουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεθνώς» υπογραμμίζει.
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου:
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάλυψε με το ρεπορτάζ του, στο οποίο στηρίχθηκε και η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ, τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την Τουρκία.
Το σχετικό ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων είχε τίτλο: ‘Στρασβούργο τοποθετήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στη συζήτηση για την έκθεση για την Τουρκία’.
Από το ρεπορτάζ παραλείφθηκε σκόπιμα η δική μου παρέμβαση η οποία έγινε αμέσως μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και με χρόνο ομιλίας που αναλογεί στην πολιτική ομάδα του Renew Europe.
Εδώ και 18 μήνες, από όταν άρχισα να ασκώ κριτική στις απαράδεκτες πλευρές της πολιτικής Μητσοτάκη, αποκλείστηκα σταδιακά από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και σχεδόν από το σύνολο ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.
Με τον αποκλεισμό μου από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αυταρχισμός Μητσοτάκη πηγαίνει σε άλλα επίπεδα εφόσον με δική του νομοθετική παρέμβαση το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως και η δημόσια τηλεόραση, περιήλθαν υπό τον άμεσο πολιτικό έλεγχο του γραφείου του πρωθυπουργού.
Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο διευθυντής του γραφείου του και ανιψιός του κ. Δημητριάδης έχουν την πολιτική ευθύνη για την εξαφάνιση μου από τη δημόσια τηλεόραση και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το οργανωτικό σχήμα που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης συναντάται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα και δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου. Μπορεί, όπως δηλώνει ο ίδιος, να ήταν αντιστασιακός όταν ήταν έξι μηνών αλλά σε ώριμη βιολογική και πολιτική ηλικία έχει κάνει σκοτεινές επιλογές που παραπέμπουν στα χρόνια της λογοκρισίας και της κρατικής αυθαιρεσίας.
Η συμπεριφορά Μητσοτάκη και του συστήματος που τον υπηρετεί εκθέτουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διεθνώς.
Δικαιώνουν επίσης την αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, στη θέση 108 επί συνόλου 180 χωρών, αρκετά κάτω από την Ουγγαρία του Όρμπαν.