ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

To τρολάρισμα του Χατζηνικολάου: «Αντώνη Δελλατόλα γιατί σε άφησαν;»


Για τη φορολογική περιπέτειά του, που έγινε δικαστική και οδήγησε στη σύλληψη και προσωρινή κράτησή του, μίλησε ο Αντώνης Δελλατόλας το πρωί της Πέμπτης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία εμφάνισή του στονReal fm, πλάι στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο δημοσιογράφος και εκδότης τού Ποντικιού εξήγησε ότι το θέμα προέκυψε από κλήτευση προκειμένου να πάει «για κατάθεση σχετικά με μια φορολογική διαφορά, ούτε καν φοροδιαφυγή». Δεν τον βρήκαν στην Αθήνα καθώς εκείνος βρισκόταν, λίγο μετά το Πάσχα, στην Τήνο, όντας αποκλεισμένος αναγκαστικά επειδή είχε προσβληθεί από Covid. Τον αναζήτησαν σε παλιές διευθύνσεις χωρίς αποτέλεσμα και η ανακρίτριας εξέδωσε ένταλμα. Έτσι, «η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, δεν είμαι εγώ η εξαίρεση, γιατί να είμαι;», όπως είπε ο ίδιος, και τον συνέλαβε.
Το θέμα είναι πώς δεν τον αναζήτησαν σε γνωστά σημεία στα οποία εμφανίζεται, όπως στον Αντένα ή στον Real, και ενώ «δεν με βρήκαν για μια τυπική κλήση, με βρήκε η αστυνομία», είπε. 
Σύμφωνα με τον ίδιο «η εισαγγελική λειτουργός απόρησε, λέγοντας ότι κάθε μέρα σε βλέπουμε» και εν τέλει έδωσε τις εξηγήσεις «και σε δυο λεπτά έφυγα χωρίς κανέναν όρο».

Επί της ουσίας…

Να πώς εξήγησε ο Αντώνης Δελλατόλας το θέμα που προέκυψε:
«Πήρα ένα δάνειο για να ξοφλήσω τις μετοχές που αγόρασα για το Ποντίκι. Το δάνειο πήγε κανονικά από τράπεζα σε τράπεζα και δεν πέρασε καθόλου από τα χέρια μου. Αλλά η εφορία κατά την εκτίμησή της, και κατά την εκτίμηση των δικηγόρων μου πολύ λάθος, το εξέλαβε ως εισόδημα. Μου καταλόγισε ένα πρόστιμο όχι σχετικά μεγάλο, ούτε μικρό, και έχω προσφύγει από το 2020 στα φορολογικά δικαστήρια».

Η πλάκα...

Πολύ πριν από την εμφάνιση του Αντώνη Δελλατόλα είχαν φτάσει στον Real μηνύματα ακροατών που ζητούσαν ενημέρωση για το θέμα από τον Νίκο Χατζηνικολάου και τη σχετική τοποθέτησή του. Εκείνος παρέπεμψε στα επόμενα λεπτά, λίγο μετά τις 11 το πρωί, και όταν ο δημοσιογράφος-εκδότης μπήκε στο στούντιο ο Χατζηνικολάου θέλησε να τον τρολάρει λέγοντάς του: «Αντώνη γιατί σε άφησαν;» Στο ίδιο πνεύμα, του αστεϊσμού, του ζήτησε, μετά τις εξηγήσεις, να τον ενημερώνει στο εξής για οτιδήποτε κάνει, ακόμα και για τις κλήσεις από την τροχαία ή για τη συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους της εφημερίδας του, ώστε να τα αναφέρει σε όσους του το ζητούν.

- από το Harddog