ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Θάνατος της δημοσιογραφίας: Το υπερόπλο μιας αδίστακτης και διεφθαρμένης εξουσίας


Η τελευταία φορά πριν την υπόθεση Λοβέρδου, που μας απασχόλησε η φράση «παραποίηση εγγράφου» ήταν με αφορμή την υπόθεση της καθαρίστριας που απειλήθηκε με 10 έτη φυλάκισης επειδή παραποίησε το απολυτήριο δημοτικού για να έχει δουλειά, να μπορέσει να επιβιώσει σκουπίζοντας και σφουγγαρίζοντας. Η γυναίκα αθωώθηκε μετά από ένα μεγάλο κίνημα συμπαράστασης, αφού βέβαια την είχαν ξετινάξει τα ΜΜΕ.
Δεν συνέβη το ίδιο (ξετίναγμα) με την υπόθεση του πρώην υπ. Υγείας, Αν. Λοβέρδου και των λοιπών πολιτικών των οποίων τα ονόματα σβήστηκαν από επίσημο έγγραφο του FBI που τους ενέπλεκε σε δωροδοκία για την υπόθεση Novartis.
Εδώ, η πλειοψηφία των ΜΜΕ με πρώτο το βαρύ πυροβολικό του τηλεοπτικού στρατού, σιώπησε. Παντού νεκρική σιγή παρά το γεγονός ότι στον επόμενο τόνο ο Βαξεβάνης έχει δημοσιοποιήσει και το πρωτότυπο έγγραφο του FBI με το όνομα του Λοβέρδου. Οπουδήποτε αλλού στην «πολιτισμένη» Δύση θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Όχι στο Ελλαδιστάν όπου η δημοσιογραφία δεν αποτελεί απλά το δεκανίκι της κυβέρνησης, αλλά το υπερόπλο της.
- απόσπασμα από κείμενο της Φωτεινής Λαμπρίδη στο ΤVXS (ολόκληρο ΕΔΩ)