ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX

                                                                                                                                                                    EPA / TOLGA BOZOGLU

Μετά το Μονακό, η Formula 1 επισκέπτεται ένα ακόμα ιδιαίτερο σιρκουί πόλης, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στο Μονακό ο αγώνας εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τη Ferrari, αλλά και για την

οργάνωση, αφού πάρθηκαν αποφάσεις που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις. Κερδισμένη η Red Bull, που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον Σέρχιο Πέρεζ.

Οι ελεύθερες δοκιμές 1, 2 & 3 του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, στις 13:50.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Άγγελος Σταθακόπουλος.

Στο Αζερμπαϊτζάν πέρσι, ο Πέρεζ πήρε τη 2η νίκη της καριέρας του. Φέτος, πηγαίνει εκεί ως ο νικητής του Μονακό και σε καμία περίπτωση ως δεύτερος πιλότος της Red Bull. Ο Σαρλ Λεκλέρ πέρσι ξεκίνησε από την pole position, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα πριν εγκαταλείψει.

Στη βαθμολογία οδηγών προηγείται ο Φερστάπεν και η Red Bull προηγείται στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Αναμένονται δυνατές μάχες σε ένα ακόμα σιρκουί πόλης που δεν συγχωρεί λάθη, ούτε στην πίστα αλλά ούτε και στα pits, ενώ κανένας πιλότος δεν έχει κερδίσει 2η φορά στον συγκεκριμένο αγώνα!

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 10/6/2022

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 14:00-15:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 17:00-18:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 11/6/2022

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 14:00-15:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:55-18:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 12/6/2022

Αγώνας: 13:50 (ΕΡΤ2)