ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Διαλέξτε ποιο από τα τρία σας κάνει για το Open


Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες και μία... ενδιάμεση κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για τις κινήσεις των Μπάκου-Καϋμενάκη, σχετικά με την αγοραπωλησία του Οpen αλλά και των περιφερειακών καναλιών Action24 και Kontra. Συγκεκριμένα όπως γράφει το e-tetradio:
Ένα από τα μεγαλύτερα «σήριαλ» στον χώρο των media εδώ και μήνες, είναι το ιδιοκτησιακό του Open. Επενδυτές πάνε κι έρχονται, με τον Ιβάν Σαββίδη να παραμένει μέχρι στιγμής ο μόνος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού. 
Στα τελευταία «επεισόδια» πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης, το επιχειρηματικό δίδυμο που πρόσφατα πούλησε τις μετοχές του στην Ελλάκτωρ στην Motor Oil, της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Προχθές, λοιπόν, το fimotro.gr ανέφερε ότι οι Μπάκος-Καϋμενάκης δεν ενδιαφέρονται πια για το Open, καθώς η συμφωνία τους «ναυάγησε οριστικά», και επιπλέον είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση εξαγοράς των περιφερειακών καναλιών για τα οποία συζητούσαν. Εν προκειμένω το Action24 και το Kontra, σύμφωνα με πρόσφατα (άλλα) δημοσιεύματα.
Χθες, όμως, το reader.gr της Liquid Media (gazzetta.gr, insider.gr κ.ά.) αναφέρει το ακριβώς αντίθετο. Ότι όχι μόνο οι Μπάκος-Καϋμενάκης μπαίνουν μετοχικά στο Open, αλλά και ότι θα το πράξουν μαζί με έναν τρίτο επενδυτή που «έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον χώρο των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης». Με τις μεταξύ τους συζητήσεις να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
Ενα άλλο δημοσίευμα, της στήλης «Secret» των Παραπολιτικών (04.6.2022), αναφέρει μια ενδιάμεση εκδοχή. Ότι οι κινήσεις των δύο επενδυτών στα ΜΜΕ θα εξαρτηθούν από το «ναι» ή το «όχι» του Ιβάν Σαββίδη. Αν ο ομογενής επιχειρηματίας συμφωνήσει, τότε θα μπουν μόνο στο Open και θα αφήσουν τα περιφερειακά κανάλια, ενώ αν διαφωνήσει θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Ανδρέας Κουρής ζητά για το Kontra 15 εκατομμύρια ευρώ, συν των υποχρεώσεων του καναλιού, ενώ ο Διονύσης Παναγιωτάκης για το Action24 7 εκατομμύρια ευρώ.
Διαλέγετε και παίρνετε.