ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ο Δημήτρης Ψαρράς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετηθεί από την έδρα η πρόταση της εισαγγελέως στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, λέει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς χαρακτηρίζοντάς την «παντελώς αστήρικτη, ενώ σε ορισμένα καίρια ζητήματα ερχόταν σε σύγκρουση με όσα η ίδια είχε υποστηρίξει από την έδρα».
«Από την απόφαση του δικαστηρίου κρίνεται το αν η ελληνική έννομη.. τάξη θα βάλει φραγμό στη δράση μιας οργάνωσης, η οποία με βάση τα συντριπτικά στοιχεία που έχουν αποκαλυφτεί τα πεντέμισι αυτά χρόνια, έχει συγκροτηθεί για να διαπράττει κακουργήματα (βίαιες επιθέσεις, λιντσαρίσματα, δολοφονίες). Και βέβαια θα κριθεί αν υπάρχει στη σημερινή Ελλάδα περιθώριο επιβίωσης της ιδεολογίας του ναζισμού, η οποία αποτελεί κατά βάση το κίνητρο των εγκληματικών αυτών πράξεων», τονίζει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, που διαθέτει με το ερευνητικό του έργο μεγάλο μερίδιο στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον έχουν οι εκτιμήσεις του για το ρόλο του Νίκου Μιχαλολιάκου, των κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης, το εάν έχουν τύχη οι πολιτικές κινήσεις Κασιδιάρη και Λαγού, τους ελιγμούς να αποφύγουν την δικαστική καταδίκη, τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το εάν οι εξελίξεις θα ήταν ίδιες χωρίς τη θυσία του Παύλου Φύσσα, καθώς και τον απεριόριστο σεβασμό και αγάπη που χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα, για τη στάση της σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

- διαβάστε τη συνέντευξη του Δ. Ψαρρά στο ieidiseis ΕΔΩ