ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Στον εισαγγελέα η υπόθεση της Ζαρούλια για ψευδή βεβαίωση

Την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μετά τη διαπίστωση ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Τασούλας ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες.. την αίτηση διορισμού και τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η Ελένη Ζαρούλια και διαπίστωσε πως η αιτούσα δήλωσε ψευδώς ότι δεν βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, στοιχείο που αποτελεί κώλυμα διορισμού. Η επίμαχη «λεπτομέρεια» είχε διαφύγει από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής που εισηγήθηκε υπερ του διορισμού Ζαρούλια με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι να εκφράζουν υπόνοιες για πολιτικά παιχνίδια υπαλλήλων και να αναμένεται διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη στείλει στην εισαγγελία φάκελο με τον οποίο ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.