ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους καταδικασθέντες της Χ.Α.

Την τροπολογία για την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να την στηρίξουν.
Στην τροπολογία που καταθέτουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας..

Ζαχαριάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης προτείνεται να αποστερούνται αυτοδίκαια και διαρκώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα («εγκληματική οργάνωση») και κατά το χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, η παρούσα τροπολογία συνιστά έννομη συνέπεια καταδικαστικής απόφασης, που επέρχεται αυτόθροα και μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά, δηλ. ακόμη και σε σχέση με καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.
Η κατάθεση της τροπολογίας έρχεται μία ημέρα μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για τους καταδικασθέντες. Παράλληλα, όμως, έχει ξεσπάσει πολιτική κόντρα για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, Σταύρος Κοντονής (ΕΔΩ), ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης με το κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ επ΄αυτού αναφέρει: Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.