ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση τα κοινοβουλευτικά κόμματα


Το δικαστήριο καταδίκασε τους Χρυσαυγίτες σε μια ιστορική δίκη που ανοίγει το δρόμο για το ξερίζωμα της ναζιστικής ιδεολογίας. Τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου εξεφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας.. ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία». «Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα», τονίζει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΚΙΝΑΛ
«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία», το πρώτο σχόλιο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που πρόσθεσε πως «η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί».
ΚΚΕ
Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αναμένει το ΚΚΕ μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που «με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε τους ΧΑυγίτες δολοφόνους».Το κόμμα του Περισσού ζητά την επιβολή ανώτατων ποινών και να οδηγηθούν οι καταδικασθέντες στη φυλακή.Επίσης σημειώνει πως «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό».
Ελληνική Λύση
Η Δικαιοσύνη «στάθηκε στο ύψος της, δικαιώνοντας τους νεκρούς» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος «Εύγε στους δικαστές, αιδώς για το πολιτικό σύστημα», αναφέρει ο επικεφαλής του κόμματος.
ΜέΡΑ25
«H στιγμή της ανακοίνωσης της καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήταν μια στιγμή ανείπωτης χαράς για όλους τους Δημοκράτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
«Είναι προφανές», προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι «οι φιλοναζιστικοί θύλακες που ακόμα φωλιάζουν στην Αστυνομία και δίνανε θηριώδη ποσοστά στη "Χρυσή Αυγή" επί της ακμής της, θύλακες που όχι μόνο δεν εκκαθαρίστηκαν, αλλά επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ενδυναμώθηκαν, ενθαρρύνθηκαν και αποθρασύνθηκαν, δεν αντέξανε ούτε αυτή τη μία στιγμή να κρύψουν τα πραγματικά τους ιδεώδη, έστω για τα προσχήματα».