ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» - H αναγνώριση


Πέρασαν τέσσερις μήνες υπουργικής σιωπής. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο λαός και οι φορείς της Νάξου και των Κυκλάδων, να υπογράψουν εκατοντάδες προσωπικότητες του νησιού και να κατατεθεί -για πρώτη φορά μετά από πολλά, πολλά χρόνια- διακομματική ερώτηση, δέκα βουλευτών από 4 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωσή της (στο tweet) η υπουργός Παιδείας ενημερώνει ότι... : «Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία».
Είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας που αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την Ιστορία. Είναι επίσης ένα μήνυμα συνεννόησης και στο Κοινοβούλιο, για πράγματα που είναι (δυστυχώς όχι για όλους...) αυτονόητα.
Όσο για το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου, νομίζω χρειάζεται να ζητήσουν συγγνώμη.
Νίκος Φίλης