ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Tα τσακάλια ( και οι μαϊντανοί) της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Με την ευκαιρία της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να θυμηθούμε και το πόσο αργές (για να μην πω τραγικές…) ήταν οι αντιδράσεις της μικρής οθόνης στο φαινόμενο.
Χρόνια ολόκληρα της πήρε της τηλεοπτικής ειδησεογραφίας να καταλάβει τι συνέβαινε με τον Μιχαλολιάκο και τους λοιπούς φαιοχίτωνες, για να μην πω ότι.. δεν το κατανόησε και ποτέ στην ολότητά του.
Περισσότερο με τη γάτα που θέλει να κρύψει κάτω απ’ το χαλί τις σκατούλες της έμοιαζαν τα δελτία ειδήσεων και λιγότερο με τσάκαλους της ερευνητικής δημοσιογραφίας που αναζητούσαν την αλήθεια.
Μόνο με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχασαν για λίγο τη βολή τους, αλλά και πάλι μετά από λίγο καιρό επανήλθαν στη γνωστή ραστώνη.
Για να μη μιλήσω για τα καϊνάρια που ψυχοπονιάζανε τον Ρουπακιά και βλέπανε «λυτή» τη Μάγδα Φύσσα…

* Παρεμπιπτόντως, μη λησμονήσω και πως έδεσε φιόγκο το Σταύρο Θεοδωράκη ο φύρερ της Χρυσής Αυγής σε εκείνη την αλησμόνητη συνέντευξη. Λυπούμαι πολύ, αλλά ο Γιώργος Τράγκας πολύ περισσότερο τον στρίμωξε τον Μιχαλολιάκο από τον άλλοτε αστέρα των «Πρωταγωνιστών»…

* Τώρα πάντως, ο Θεοδωράκης ανοίγει το αρχείο της εκπομπής "Πρωταγωνιστές" και σ΄ένα podcast θυμίζει τι έγινε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τι έλεγαν οι αυτόπτες μάρτυρες, τι δήλωναν οι γονείς και οι φίλοι του. Αν διακατέχεστε από τη νοοτροπία «κάλλιο αργά ποτέ», θα το βρείτε στο pod.gr, το νέο του μιντιακό εγχείρημα.

* Μη λησμονήσω να σημειώσω ότι στις δέκα το βράδυ σήμερα, στην ΕΡΤ1, προβάλλεται η εκπομπή «Η ώρα της κρίσης», όπου η Σταυρούλα Χριστοφιλέα με προσκεκλημένους στο στούντιο πολιτικούς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, θα περιγράφει και θα αναλύει για δύο ώρες, το τοπίο που διαμορφώνεται μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Τους φοβάμαι λίγο τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, οφείλω να το ομολογήσω, αλλά άμα ψάχνεις για μαϊντανούς είναι στην πρώτη γραμμή των προσφορών…

Xρήστος Ξανθάκης / medioπίλαφο (newpost)