ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σύσκεψη για πρωτοσέλιδο: Το χαζεύουμε, χαμογελάμε και το στέλνουμε για εκτύπωση...

Χτες, σύσκεψη εφημερίδας. Η σκέψη τριγυρνάει στο μυαλό. Χρειάζεται πρωτοσέλιδο δυνατό, μια σαφής δήλωση, να γίνει αφίσα στη συνείδηση.
Η εικαστική απεικόνιση των ναζί ως φιδιού με σβάστικα στα μάτια μάς κυνηγά από πάντα. Περιστροφές δεν χώρουν ούτε στο συνοδευτικό σύνθημα. Μας σπρώχνει μια ασυναίσθητη δύναμη. Το χαζεύουμε, χαμογελάμε και το στέλνουμε για εκτύπωση: «Οι ναζί στη φυλακή».
Σήμερα τα μέλη της ομάδας.. της ιστοσελίδας (avgi.gr) είναι ακροβολισμένα και αποφασισμένα. Σε ταράτσες, στενά, στην αίθουσα ή στο γραφείο μπροστά στον υπολογιστή, πεισμωμένα όλα να μεταδώσουν την είδηση, το κλίμα, την αίσθηση. «Οι ναζί στη φυλακή».
Στο στούντιο οι ανταποκριτές μαθαίνουν στον «αέρα» από τον εκφωνητή ότι ο Ρουπακιάς κρίνεται ένοχος και σφίγγονται να μην πανηγυρίσουν. Οι γύρω διαδηλωτές βέβαια με τρανζιστοράκια και κινητά έχουν ακούσει τι έχει ειπωθεί. Ύστερα ο ρεπόρτερ από την αίθουσα του Εφετείου κρατιέται να μην εξωτερικεύσει την άγρια χαρά. «Όλη η ηγετική ομάδα ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης». Δηλαδή; Δηλαδή, «οι ναζί στη φυλακή».
Η σημερινή ήταν από τις λίγες ημέρες που σε κάνουν να χαίρεσαι. Επειδή, βασικά, μετέδωσες και βοήθησες και εξέφρασες μια συλλογική επιθυμία. Πού τελικά νίκησε.
(*Τα μπράβο τα είπα από κοντά σε όσους τα άξιζαν. Τα «ευχαριστώ» δεν θα φτάσουν ποτέ σε όλους τους αναγνώστες).

Νίκος Σβέρκος (fb)