ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Boυλή: Δεν είναι αθώοι - Ο Τσίπρας θα συμμετέχει στην συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Ηχηρή παρέμβαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσαν «πλακάτ» στην Ολομέλεια που σχημάτιζαν το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι», ζητώντας την καταδίκη των μελών ..της Χρυσής Αυγής.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και των άλλων κομμάτων εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, του φασισμού και του αντισημιτισμού και επιβεβαίωσαν πως με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συγκροτούν μέτωπο απέναντι σε κάθε απειλή της Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία για το καταδικαστικό μήνυμα ανήκει στον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τσακαλώτος τόνισε: «Αύριο δεν είναι μια κανονική ήμερα. Αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, στην Ευρώπη, παγκοσμίως. Θα πούνε κάτι πως η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να σιωπά κανείς. Πρέπει αύριο να υπάρχει δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα. Πρέπει αύριο να υπάρχει δικαιοσύνη για τους Αιγύπτιους ψαράδες. Πρέπει αύριο να υπάρχει δικαιοσύνη για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πρέπει αύριο να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι μετανάστες που σε όλη την Ευρώπη είναι θύματα ναζιστικής, εγκληματικής δράσης. Πρέπει να δικαιωθούν και ο Δανιήλ Αλαλούφ, ο Ζακ Βεντούρα και οι άλλοι 6 βουλευτές που έχουμε το μνημείο έξω από την Ολομέλεια, οι 8 Εβραίοι βουλευτές που χάσανε τη ζωή τους στο Άουσβιτς και στα άλλα κρεματόρια των ναζιστών. Όπως πρέπει να δικαιωθούν και όλοι αυτοί που φορέσανε κίτρινο αστέρι, όλοι αυτοί που φορέσανε κόκκινο τρίγωνο ή ροζ τρίγωνο. Αύριο δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Όλη η Ευρώπη μας κοιτάει. Μας κοιτάει για να δώσουμε ένα χτύπημα στο ναζισμό και είμαι σίγουρος πως όλοι και όλες εδώ μέσα θέλουν να δοθεί ένα χτύπημα στο ναζισμό γιατί όλοι και όλες λέμε "Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός" και ποτέ δε μπορούμε να σιωπάμε σε μια τέτοια συγκυρία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα συμμετέχει στην αυριανή παλλαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών και καλεί να είναι εκεί κάθε δημοκρατικός πολίτης, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αλ. Τσίπρας θα είναι και ο ίδιος έξω από το Εφετείο, μαζί με το πλήθος κόσμου που αναμένεται να βρίσκεται εκεί.