ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ο Πέτσας «άδειασε» τον Γεωργιάδη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη «άδειασε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η κυβέρνηση στην πρώτη ευκαιρία θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών στο σκέλος της εθνικότητας και της γλώσσας (δείτε ΕΔΩ).
Ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η επίσημη.. θέση της κυβέρνησης είναι πως αφού έχει κυρωθεί η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και παράγει αποτελέσματα. Εμείς κοιτάζουμε να έχουμε τη συνεπή εφαρμογή της συμφωνίας». , απάντησε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».