ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών;

Σπίρτζης: Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις - ΕΔΕ κατά αστυνομικού μετά τις σοβαρές καταγγελίες Βαρουφάκη

Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής.. στάσης και περιφρούρησης; 
Τα παραπάνω αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,Toμεάρχης Προστασίας του Πολίτη, σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια. Αναλυτικά:
"Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του.
Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας...
Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;
Για να αντιμετωπίσουν τι;
Όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία .
Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη."

ΥΓ1 Διαταχθηκε ΕΔΕ μετά τις σοβαρές καταγγελίες Βαρουφάκη (δείτε ΕΔΩ) για εξύβριση από αστυνομικό των ΜΑΤ τη στιγμή που η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές και διέλυσε την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.
 
YΓ2 «Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ίδιος προσθέτει ότι «θα περιμέναμε έναν σχολιασμό ή κάποια θεσμική πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πως αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση». 



Απάντηση στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της αστυνομίας, περί ρίψης μολότοφ, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, δίνουν τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το avgi.gr.
Στα βίντεο φαίνεται η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον όσων βρίσκονταν στη συγκέντρωση.