ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΛΑΕ: Να σταματήσει το όργιο καταστολής απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την ακραία αστυνομική βία και καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη σήμερα, κατά της κινητοποίησης μαθητών και..

εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.
Εδώ και εβδομάδες η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται για τα αυτονόητα, δηλαδή τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις προσωπικού κ.ά. Η κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός Παιδείας Κεραμέως αρνούνται προκλητικά να λάβουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας, εμπαίζοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και αφήνοντας έκθετους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στην πανδημία.
Σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, επιμένει ότι θα εφαρμόσει μια σειρά αντιδραστικών μέτρων, όπως την Τράπεζα Θεμάτων και εξαγγέλλει την ψήφιση νόμου πλαίσιο με διπλή βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαγραφές φοιτητών στα ν + 2 χρόνια και προώθηση της ιδιωτικοποίησης στη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.
Αντί να εισακουστούν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, κατά τη σημερινή κινητοποίηση των συλλογικών φορέων τους, βρέθηκαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης, την ασύστολη ρίψη χημικών, δακρυγόνων και κρότου λάμψης από την ΕΛΑΣ.
Ταυτόχρονα, η Υπουργός δε διστάζει να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση ως τιμωρητικό μέτρο απέναντι στους μαθητές που κινητοποιούνται και επιχειρεί να μετατρέψει τους καθηγητές των σχολείων σε τοποτηρητές της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, μέσα από τις απουσίες όσων συμμετέχουν σε καταλήψεις στην τηλεκπαίδευση.
Ως εδώ! Η ακραία καταστολή ως μόνιμη επωδός της ΝΔ απέναντι σε κάθε κοινωνικό αίτημα και διεκδίκηση πρέπει να πάρει ένα τέλος.
Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, σχολείων, μαθητών και συλλόγων γονέων, έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι αγώνες μαθητών και εκπαιδευτικών είναι δίκαιοι!