ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Στοχοποιούν τις πλατείες για να αποκρύψουν καταστάσεις σε γηροκομεία, δομές και μέσα μεταφοράς

Εντυπωσιακό είναι ότι «τη δουλειά» έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης και εκπρόσωποι της υγειονομικής επιτροπής, αλλά και διοικητές νοσοκομείων που είναι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος! 

Οι ιδεοληψίες και η κομματική εκμετάλλευση δεν εγκαταλείπονται από ορισμένους ούτε στο πεδίο του κορονοϊού! Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται συνεχώς οι πλατείες, ενώ το τελευταίο διάστημα το ίδιο συμβαίνει και με τις καταλήψεις,.. για να αποκρυφτούν οι ευθύνες της πολιτείας σε άλλους τομείς, όπου τα προβλήματα είναι πραγματικά πολύ μεγαλύτερα και οι τομείς εξάπλωσης του κορονοϊού.
Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα:
- Τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με το ζόρι έγιναν είδηση οι τεράστιες ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, με το καλημέρα έγιναν πρώτα θέματα τα πρώτα δέκα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που μπήκαν σε κυκλοφορία στις γραμμές των Αθηνών. Οδηγός μας περιέγραψε πρόσφατα πως μόνο μια φορά έγινε έλεγχος στο λεωφορείο που οδηγούσε, στην πρώτη φάση της πανδημίας και αυτός έγινε με συνοδεία των τηλεοπτικών συνεργείων! Το ίδιο έγινε και με τα πλοία μετά το δεκαπενταύγουστο, όταν έγιναν κάποια τεστ ένα απόγευμα, την ώρα των δελτίων ειδήσεων-και μετά δεν ξαναπήγαν τα συνεργεία, δεν ξαναπήγαν και οι κάμερες!
- Τα γηροκομεία. Το ότι δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι φέρεται από την τελευταία περίπτωση στην Αθήνα, όπου ΕΟΠΥΥ και υπουργείο Υγείας παραδέχτηκαν ότι ο τελευταίος έλεγχος έγινε στα τέλη Αυγούστου!
- Στους χώρους εργασίας. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, με κυριότερες περιπτώσεις τις βιομηχανίες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Το πώς γίνεται να κολλούν 122 άτομα εάν τηρούνται τα μέσα προστασίας δεν μας το εξηγεί κανείς. Ούτε εξηγεί πώς εάν δεν τηρούνται τα μέτρα δεν επιβάλλονται κυρώσεις!
- Στις δομές! Δεν μας λέει κανείς, επίσης, πώς οι λαμβάνοντες άσυλο, έρχονται στην Αθήνα, κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς κανένα πρόγραμμα ένταξής τους στην κοινωνική ζωή, αφού σταμάτησαν και τα διάφορα προγράμματα που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας περιμένοντας μια κάποια λύση.
- Στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, όπου η κατάσταση είναι –για να το πούμε κομψά- όχι ικανοποιητική. Το iEidiseis είναι από τα λίγα μέσα που επιχειρεί να έχει πραγματικά ρεπορτάζ για την κατάσταση στην υγεία, παρά την έλλειψη δυναμικού που έχει σε σύγκριση με άλλα μέσα ενημέρωσης.
Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και πολλά άλλα, όπως πχ η κατάσταση στα σχολεία, με το συνωστισμό στις τάξεις των σχολείων κλπ, αλλά δεν είναι του παρόντος σημειώματος η πλήρης καταγραφή του προβλήματος.
Είναι, ωστόσο, σημαντικό πως εκτός από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τις πλατείες στοχοποιούν και εκπρόσωποι της υγειονομικής επιτροπής, επιστήμονες δηλαδή που μπλέκουν την επιστημονική ιδιότητά τους με πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, καθώς και συνδικαλιστές και διοικητές νοσοκομείων, που είναι ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Με ιδεοληψίες, όμως, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ούτε ίσως και στην κυβέρνηση που θέλουν να προστατέψουν, καθώς η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα. Και εκτίθενται οι ίδιοι-αν τους ενδιαφέρει...

Βασίλης Σκουρής / ieidiseis