ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

H στιγμή που την φωτογράφισα, ήταν εκείνη που φώναζε “Παύλος, Παύλος…” Ανατρίχιασα!


Tι λέει ο φωτορεπόρτερ William Faithful

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο φωτορεπόρτερ William Faithful ήταν αυτός που τράβηξε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που απεικονίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, μιας γυναίκας που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, της Μάγδας Φύσσα.Ο William Faithful, φωτορεπόρτερ του protothema.gr, είπε για τη μοναδική αυτή λήψη που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την απόφαση:
«Η στιγμή που την απαθανάτισα, ήταν εκείνη που φώναζε το όνομα του αδικοχαμένου παιδιού της: “Παύλος, Παύλος…” Η υπερένταση ήταν μεγάλη. Ανατρίχιασα! Όλο αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μια κάθαρση γι’ αυτή τη γυναίκα και για μας. Όλη αυτή η πολιτική κατάσταση που επικρατούσε, με τους φασίστες… Είναι μία κάθαρση! Μας πήρε στην πλάτη της όλους μας και είναι κάθαρση για την ίδια αλλά και για όλους εμάς τους υπόλοιπους» για να προσθέσει:
«Όλοι χρωστάμε σε αυτή τη γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όλο αυτό που ζήσαμε ήταν ανατριχιαστικό. Αν δεν υπήρχε η πίεση της δουλειάς θα είχα παρατήσει τη φωτογραφική μηχανή από τη συγκίνηση».
«Εγώ την περισσότερη ώρα ήμουν μέσα στο εφετείο αλλά το κλίμα ήταν φορτισμένο και συγκινησιακό. Αυτά είναι αυτονόητα. Η Μάγδα Φύσσα μας πήρε όλους στην πλάτη της, αυτό θα ξαναπώ και με αυτό θα κλείσω».