ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ν. Φίλης: Ρεσιτάλ βίας και τραμπουκισμού απέναντι σε ανήλικα παιδιά


Χημικά έριξαν αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν τους μαθητές, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, την πρόσληψη εκπαιδευτικών, την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Επίσης ζητούν να μην εφαρμοστεί η.. υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.
Τα επεισόδεια άρχισαν όταν περίπου 40 άτομα ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στον χώρο του υπουργείου. Η υπόλοιπη συγκέντρωση που είναι μαζική, στράφηκε αμέσως ενάντια στα άτομα αυτά και τους φώναζαν να φύγουν γιατί καταστρέφουν τη διαμαρτυρία.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης άσκησε δριμεία κριτική για τη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ σε βάρος μαθητών κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ βίας και τραμπουκισμού απέναντι σε ανήλικα παιδιά».
«Αντί για μια μεγάλη επένδυση στην υγειονομική θωράκιση των σχολείων, στην καθαριότητα και στην υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση επένδυσε και πάλι στην τρομοκράτηση του κινήματος των μαθητών που ζητούν μόρφωση και ασφαλή σχολεία», αναφέρει σε δήλωση του ο Νίκος Φίλης με αφορμή τα επεισόδια.
«Δύο μέρες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την απόπειρα της κυβέρνησης να καταστείλει τη χαρά και την ελπίδα ενός τεράστιου πλήθους που γιόρταζε τη νίκη της Δημοκρατίας εναντίον του φασισμού, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα δακρυγόνα τη διαδήλωση των μαθητών, έξω από το υπουργείο Παιδείας», σημείωσε.
«Η κυρία υπουργός για μια ακόμη φορά άφησε απροστάτευτα τα παιδιά στην απρόκλητη βία της Αστυνομίας. Με την απόφασή της για τιμωρία των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για κάθε είδους αυθαίρετες και επικίνδυνες συμπεριφορές εναντίον των μαθητών στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και βέβαια στα σημερινά αστυνομικά έκτροπα», συνεχίζει ο κ. Φίλης.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το νέο ρεσιτάλ βίας και τραμπουκισμού απέναντι σε ανήλικα παιδιά και, δυστυχώς την αποκάλυψη δύο μέρες μετά την καταδίκη της ΧΑ, πόσο ριζωμένες είναι οι ακροδεξιές αντιλήψεις μέσα στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Είναι προφανές, μετά τις σημερινές αθλιότητες και την κάλυψη που παρείχε η υπουργός Παιδείας στην παραβατική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, ακόμη και μέσα στο χώρο του ΜΑLL, όπου κατέφυγαν οι μαθητές για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα, κάθε συνάντηση και διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς σε «διάλογο» υπό την φωταψία δακρυγόνων και βλημάτων κρότου-λάμψης δεν συμμετέχουμε», σημείωσε.
«Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση και ειδικά στους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του ΜALL για να βγουν με ασφάλεια τα παιδιά. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», κατέληξε.