ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ξεσηκωμός Ρομά σε πολλές περιοχές για τον νεκρό 18χρονο

Στους δρόμους βγήκαν ομάδες Ρομά, σε περιοχές της Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου, με αφορμή τον θάνατο ενός 18χρονου την περασμένη Δευτέρα από πυροβολισμούς, σε σπίτι στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Ρομά έπεσε νεκρός όταν είχε μπει, μαζί με άλλα δύο άτομα, στο σπίτι ενός 63χρονου, ο οποίος πυροβόλησε..

με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον νεαρό. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπέκυψε.
Tο απόγευμα της Παρασκευής περίπου 40 Ρομά, ζητώντας δικαιοσύνη για τον 18χρονο, επιτέθηκαν (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.) σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Την ίδια στιγμή, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 18χρονου, κλείνοντας δρόμους, στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας φωτιές σε λάστιχα και σε κάδους απορριμμάτων. Σύμφωνα με το thebest.gr, υπήρξε ένταση και στην Πάτρα, με Ρομά να επιτίθενται σε φύλακα κτιρίου του Δήμου στο μόλο προκειμένου να εισέλθουν.
Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων έγιναν στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - Άργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στη Λακωνία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων απέκλεισαν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην κυκλοφορία δόθηκαν όλες οι οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα, ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος

Εξάλλου, σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου.
Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

- πηγή: efsyn.gr