ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Λίγο πριν την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αυτή η εβδομάδα ανήκει στον Παύλο Φύσσα. Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτή η εβδομάδα είναι η νίκη μας απέναντι στο φόβο. Ασχέτως του τι θα αποφασίσει το δικαστήριο. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει πώς ενωμένοι μπορούμε να μη φοβόμαστε. Αυτή η εβδομάδα ανήκει σε όλους μας.
Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε.. από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.
Το Μάρτιο του 2015 αναδείχθηκε με κλήρωση η σύνθεση του αρμόδιου δικαστηρίου. Πρόεδρος κληρώθηκε η εφέτης Μαρία Λεπενιώτη, μέλη οι δικαστές Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και εισαγγελέας της έδρας η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Αναπληρώτρια πρόεδρος κληρώθηκε η Μαρία Βάρκα, αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης και αναπληρωτής εισαγγελέας ο Στέλιος Κωσταρέλλος.
Η δίκη του Ρουπακιά και της Χρυσής Αυγής άρχισε τον Απρίλιο του 2015. Τον Ιανουάριο του 2016, και αφού είχαν ήδη γίνει 43 συνεδριάσεις η δίκη πρακτικά διακόπηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ συνεχίστηκε μετά από 4,5 μήνες απραγίας στις 25 Μαΐου 2016, καθώς οι συνήγοροι έλαβαν κατάλληλες άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά. (Στοιχεία Wikipedia)
Όλα αυτά τα χρόνια οι χρυσαυγίτες, οι φίλοι και οι συμπαθούντες τους αυτό που έκαναν ήταν σκορπάνε τον φόβο.
Πολλοί συνάδελφοί μου, δημοσιογράφοι μεμονωμένοι αλλά και μιντιακοί όμιλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις σε διάφορους χρυσαυγίτες ενισχύοντας τον φόβο που σκόρπιζαν τα μέλη κλπ της εγκληματικής οργάνωσης.
Η ευθύνη του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τον διάχυτο φόβο στην κοινωνία. Διαχρονικά και όχι μόνο για το νεοναζιστικό μόρφωμα που αποδέχτηκε η ελληνική κοινωνία.
Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι, και πολιτικοί και ΜΜΕ με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και αποκαλύψεις έφερναν στο φως στοιχεία για τη δράση των χρυσαυγιτών.
Οι απειλές έδιναν κι έπαιρναν. Οι χρυσαυγίτες συνέχιζαν να τρομοκρατούν όποιον δεν τους έκανε τεμενάδες και ξεμπρόστιαζε τις μεθόδους και τη δράση τους.
Οι απειλές φίλων, όχι απαραίτητα μελών, της Χρυσής Αυγής, αυτών των «ανθρώπων της διπλανής πόρτας» προς όλους όσοι είναι απέναντι σε χουντοφασιστικές νοοτροπίες συνεχίζονταν και συνεχίζονται σε κάθε περίσταση. Μιλάω με πλήρη επίγνωση και προσωπική εμπειρία στο θέμα.
Ακόμη και μετά τον εξοβελισμό της επίσημης Χρυσής Αυγής από τη Βουλή στις πρόσφατες εκλογές, επισήμως λούφαξαν, ανεπισήμως όμως τα φασισταριά που είδαν να χάνουν την επίσημη εκπροσώπηση τους σε αυτό που σιχαίνονται και θέλουν να καταλύσουν: τη Δημοκρατία και τη Βουλή, υπογείως συνέχισαν να απειλούν.
Ο φόβος όμως πέθανε. Οι φωνές των δημοκρατικών πολιτών που ανήκουν στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ 25, το ΚΚΕ, είναι πιο δυνατές από σκοτάδι της απειλής.
Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει τι απόφαση θα ακουστεί το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020. Εκείνο που είναι βέβαιο πάντως είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις της δίκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ και πλέον δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μας γεμίζουν φόβο.
Όσο περισσότεροι μιλάμε και αντιμετωπίζουμε τους ρατσιστές, τους φασίστες, τους ομοφοβικούς, τους μισογύνηδες, τους τραμπούκους ως αυτό που είναι και συνασπιζόμαστε εναντίον τους θα μπορούμε να μη φοβόμαστε!

Γιάννης Καφάτος