ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως για να.. φτάσουμε ως εδώ «υπήρξε και μια συντονισμένη δράση όπου ο κόσμος του πολιτισμού έπαιξε κατά την γνώμη μου πάρα πολύ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνικών συσχετισμών».
Τόνισε, δε, ότι «πολλές φορές και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τους κοινωνικούς συσχετισμούς».
Σε ό,τι αφορά στο μέλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε: «Βεβαίως ας γνωρίζουμε ότι τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, με τον φασισμό, που βρίσκεται διαρκώς εκεί που υπάρχουν επιθέσεις, από τάγματα εφόδου σε μετανάστες σε πρόσφυγες σε απροστάτευτους ανθρώπους. Εκεί που υπάρχει bullying απέναντι στην διαφορετικότητα στις γειτονιές μας στα σχολεία μας. Αυτή είναι μια καθημερινή μάχη και ο κόσμος του πολιτισμού έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη γιατί είναι μάχη ιδεών».