ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΣΠΗΤ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7/10, στο Εφετείο

Eνόψει της έκδοσης της απόφασης των δικαστών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων στην πολύπαθη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, διαμηνύει μαζί με κάθε πολίτη και κάθε κοινωνικό φορέα το αίτημα για δικαιοσύνη και καταδίκη κάθε..

μεθόδευσης που καταστρατηγεί τις δημοκρατικές αξίες, τα ατομικά δικαιώματα και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Μετά την ολοκλήρωση της πολυετούς επίπονης ακροαματικής διαδικασίας, για τη διερεύνηση επ' ακροατηρίου της υπόθεσης, η αναμονή της σημαντικής αυτής δικαστικής απόφασης φθάνει στο τέλος της.
Η απόφαση των δικαστών δεν επιφέρει μόνο αποτέλεσμα για το αν θα καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή ως παράνομη και τρομοκρατική οργάνωση και δικαίωση για το στενό κύκλο των θυμάτων, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και των οικείων του. Το ειδικό βάρος της απόφασης αυτής αφορά καίρια και ουσιαστικά την ποιότητα, την λειτουργικότητα, τη διαφάνεια και το βάθος των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα ενάντια σε κάθε φασιστική, ρατσιστική και ακραία συμμαχία και πολιτική, υπερασπιζόμενο τους δημοσιογράφους που κάλυψαν με αυταπάρνηση και καθαρό δημόσιο λόγο τη μάχη της ενημέρωσης της πολύκροτης δίκης, πολλές φορές υπό το καθεστώς εκφοβισμού, βίας και απειλών. Στη βάση αυτή, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις την μέρα της απόφασης του δικαστηρίου και καλούμε σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7/10, στο Εφετείο, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας (προσυγκέντρωση 9 πμ Μετρό Αμπελοκήπων).

 *****************

Αντιφασιστικό κάλεσμα από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Συγκέντρωση 7/10, ώρα 10:00 πμ, στο Εφετείο.
(το ραντεβού του Συλλόγου στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας)
Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.
Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Οποιαδήποτε απόφαση πέρα από την καταδίκη θα αποτελέσει σκάνδαλο και προσβολή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν σταματά στη δίκη. Το αυγό του φιδιού θα συνεχίζει να θρέφεται από την εθνικιστική υστερία, τις πολεμοκάπηλες κραυγές, τη φτώχεια, τη μισαλλοδοξία, τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, τη νεολαία και τα συνδικάτα.
Ούτε βήμα πίσω! Τα εργατικά σωματεία, με τον κοινό αγώνα και την ενότητα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν κάθε επίδοξο φασιστικό μόρφωμα και τα συμφέροντα που υπηρετούν οι φασίστες, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες, κηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 από τις 10:00 έως 14:00, για να λάβουμε όλοι/ες μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών από τις 10:00.
”Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον” (Φώντας Λάδης)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής