ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Χρυσές αποζημιώσεις» στα στελέχη της Praxia

Εκατόν ογδόντα από τους διακόσιους τριάντα εργαζόμενους απολύει η Praxia Bank, η οποία επαίρεται ότι έχει «τους ανθρώπους στο επίκεντρο», δίνοντάς τους μισθούς έξι μηνών, ενώ την ίδια στιγμή 10-14 υψηλόβαθμοι θα μοιραστούν περί τα 2,5 εκατ.
Συγκεκριμένα με μια μακροσκελή καταγραφή των.... τεχνολογικών επιτευγμάτων, η Praxia Bank, έπειτα από μεγάλο διάστημα «αφωνίας»,..
ενημέρωσε αργά το βράδυ την Παρασκευής ότι από τις 19 Δεκεμβρίου «θα λειτουργεί με μια λιτή δομή που προϋποθέτει τη λύση των συμβάσεων εργασίας».
Ετσι, μέχρι αύριο θα απολυθεί σχεδόν το σύνολο του προσωπικού, δηλαδή 180 από τους 230 εργαζόμενους. To μέλλον της Praxia, η οποία τελεί υπό την εποπτεία της ΤτΕ, είναι αβέβαιο, καθώς μέχρι τον επόμενο Μάρτιο πρέπει να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση και σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον δεν φαίνεται να υπάρχει.
Επειδή όμως στην Praxia έχουν «τους ανθρώπους στο επίκεντρο», αποζημίωση 6 μηνών θα λάβουν και όσοι (περίπου το 1/3 των εργαζομένων) δεν έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο στην εταιρεία και βάσει της νομοθεσίας δεν τη δικαιούνται.
Την πρόταση είχαν κάνει οι εργαζόμενοι και την αποδέχθηκε ο μέτοχος Bob Diamond. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μέτοχος και η διοίκηση θα είναι… ακόμα πιο ανθρώπινοι με την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας.
Τις προηγούμενες ημέρες, η τραπεζική «πιάτσα» βοούσε για τις υψηλές αποζημιώσεις που θα λάβουν τα στελέχη, οι οποίες ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ. Οι φήμες αναφέρουν ότι 10-14 άτομα θα μοιραστούν, αναλόγως θέσης, περί τα 2,5 εκατ. ως «retention bonus». Οι «κακές» γλώσσες λένε ότι το ποσό είναι ήδη κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού.
 * Στη φωτογραφία: Σεπτέμβριος 2019: O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παραδίδει τιμητικό βραβείο στην Αναστασία Σακελλαρίου για τη «Συνολική Προσφορά της στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα», στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Η Praxia άλλωστε ήταν μέγας χορηγός της διοργάνωσης

- από ρεπορτάζ που υπογράφει η Αρτεμις Σπηλιώτη στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)