ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Τα έγραψα, αλλά δεν τα εννοούσα»

Παραδέχεται ότι έκανε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο φέισμπουκ ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) Διονύσιος Καμβάσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Και άλλος “άριστος” της κυβέρνησης της Ν.Δ. με σκοτεινό προφίλ», 13 Δεκεμβρίου 2019), που έθετε σοβαρά..
ερωτήματα για τον πρόσφατο διορισμό του από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στην τοπική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση, ο κ. Καμβάσης μίλησε την Παρασκευή στο ionianradio.gr, ισχυριζόμενος ότι οι αναρτήσεις, τις οποίες έγραφε σε… στιγμές χαλάρωσης, δεν απηχούν τις αντιλήψεις του!
«Οντως υπάρχουν αυτές οι αναρτήσεις, δεν τις αμφισβητώ, ίσως ήταν αναρτήσεις που έγιναν σε ώρες χαλαρότητας, θα μπορούσα να πω, πλην όμως δεν απηχούν τις απόψεις μου. Ούτε ομοφοβικός είμαι ούτε ρατσιστής», σημείωσε. Εύλογη ήταν η απορία του δημοσιογράφου Δημήτρη Τετράδη: «Πώς τα γράφατε αφού δεν απηχούσαν την πραγματικότητα; Εν είδει χιούμορ;».
«Σε είδη χιούμορ [sic], π.χ. διαβάζοντας και χαζεύοντας παρόμοιες αναρτήσεις είπαμε κι εμείς να κάνουμε ένα αστείο», ήταν η απάντηση, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν «χαζομάρα» η ανάρτηση αλυτρωτικού χάρτη, που περιλάμβανε στην Ελλάδα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, τη Βόρεια Μακεδονία και τη νότια Αλβανία.
Το ερώτημα είναι αν την ίδια αίσθηση του… χιούμορ και της χαλαρότητας τη μοιράζεται και η κυβέρνηση. Ο κ. Καμβάσης αποκάλυψε ότι δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα από την κυβέρνηση, που του επισήμαναν ότι είναι λάθος οι αναρτήσεις.
- από ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)