ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές - δημοσιογράφοι

Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού προχωρά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Ήδη πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του Μορφωτικού Ιδρύματος με
τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών..
Δράσεων κ. Σωτήρη Βούλγαρη. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους στην προοπτική συνεργασίας με τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως μία συνεργασία των δύο πλευρών θα βοηθήσει ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες.
Η συνεργασία μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλη που Μαθαίνει» και θα λειτουργήσει διαδραστικά τόσο στο πεδίο γνώσης και εκπαίδευσης των δημοσιογράφων, όσο και διαφόρων κοινωνικών ομάδων της περιοχής, στις οποίες και θα μεταφερθεί η γνώση μέσω των δημοσιογράφων.
Όπως τονίσθηκε από τα μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, η άποψη που επικρατεί αφορά στη διά βίου μάθηση των δημοσιογράφων και ήδη έχουν γίνει σεμινάρια για τα μέλη, με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η πρόθεση της διοίκησης του Ιδρύματος είναι τα προγράμματα επιμόρφωσης των δημοσιογράφων να συνεχιστούν σε συνεργασία και με άλλους φορείς, οι οποίοι και υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις. Ο
Δήμος Λαρισαίων εν προκειμένω υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δημοσιογράφοι μπορούν να έχουν μία καλή συνεργασία.
Η συνάντηση έκλεισε με την συμφωνία των δύο πλευρών να προχωρήσουν τα διαδικαστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι πρακτικές δράσεις με την συμμετοχή και των δημοσιογράφων.
Η διοίκηση του Μορφωτικού θα ενημερώσει διεξοδικά τα μέλη της, από τα οποία ζητεί να συμμετέχουν ουσιαστικά στο εγχείρημα.