ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Έκοψαν τον Γιάννη Καφάτο από την ΕΡΤ!

Η ΕΡΤ κόβει τους αρχισυντάκτες των μεικτών παραγωγών. Πρώτο "θύμα" της περίεργης αυτής απόφασης είναι ο έμπειρος Γιάννης Καφάτος (με μεγάλη προϋπηρεσία και στο Μέγκα)  που είχε ήδη ξεκινήσει την οργάνωση και στήσιμο της νέας πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ που θα παρουσιάζουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Γιάννης Πιτταράς, σε στενή συνεργασία με τον..
Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Φώτη Καφαράκη.
Η εκπομπή είχε εγκριθεί και μάλιστα το ΔΣ της ΕΡΤ είχε εκδώσει και δελτίο τύπου με τα ονόματα των τριών δημοσιογράφων (δείτε ΕΔΩ).
Την προηγούμενη Παρασκευή ο Γιάννης Καφάτος ενημερώθηκε από την διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ ότι το ΔΣ πήρε νέα απόφαση που κόβει όλους τους αρχισυντάκτες των μεικτών παραγωγών (πρωινή και βραδινή της Όλγας Τρέμη), «λόγω μπάτζετ».
Η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η Βίκυ Λάσκαρη (B&G) τελικά θα προσλάβει μόνο τους δύο παρουσιαστές και την δημοσιογράφο Ηρώ Ράντου (από το OPEN). Κόπηκαν και οι δύο ρεπόρτερ που είχαν προϋπολογιστεί.
Σημειωτέον ότι ο Γιάννης Καφάτος μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη συμμετοχή του στην εκπομπή είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει από τη θέση του αρχισυντάκτη στο σάιτ Documentonews (όχι ως ασυμβίβαστου αλλά για λόγους χρόνου) προκειμένου να βρίσκεται στο ραδιομέγαρο για να ετοιμαστεί η καινούργια πρωινή της ΕΡΤ και να βγει στον αέρα στις 2 Ιανουαρίου 2020.
Πρωτοφανή και απαράδεκτα πράγματα...