ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Νέα λίστα με τις εφημερίδες που θα μοιραστούν 6,7 εκατ. ευρώ

Διορθωτικές κινήσεις (και) στο ΑΠΕ

Mετά το κυβερνητικό φιάσκο με το θέμα της χρηματοδότησης των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και την απόσυρση της ΚΥΑ για την ενίσχυση των εκδοτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους έκανε γνωστό πως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό θα υπάρξει..
ανακοίνωση για τις αλλαγές.
Οπως είπε ο Στέλιος Πέτσας θα συνταχθεί νέα λίστα με τις εκδοτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα μοιραστούν την κρατική ενίσχυση των 6,7 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων πλην του ΚΚΕ, πως είναι αναγκαία η συγκεκριμένη ενίσχυση λόγω της μεγάλης κρίσης του Τύπου αλλά και ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές που αφορούν την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και τη λύση για τη σωστή εφαρμογή τους. Επίσης, είπε πως διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό των ποσών λόγω της τακτικής της ανακατανομής με αποτέλεσμα εφημερίδες με 400 εργαζόμενους και άλλες με έναν ή δύο να λαμβάνουν αμφότερες από 200 χιλιάδες ευρώ ως ενίσχυση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αναμένεται να δρομολογηθούν προκειμένου να λυθούν το προσεχές χρονικό διάστημα με προτεραιότητα την χορήγηση περιφερειακών και θεματικών τηλεοπτικών αδειών αλλά και τα θέματα των περιφερειακών ραδιοφώνων.
Διορθωτικές κινήσεις αναμένονται και στο ΑΠΕ στο οποίο ούτως ή άλλως έχει διοριστεί νέα διοίκηση ενώ ανακοινώσεις έγιναν και για τον τομέα της διαφήμισης στον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας “θα υπάρξει μία κατεύθυνση φιλελευθεροποίησης αλλά όχι ασυδοσίας” κατόπιν συζητήσεων με τις αρμόδιες Ενώσεις και με τους αρμόδιους φορείς.